DominikWK 10.10.2017 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Witam.Kupiłem jakiś czas temu dom, mam podjazd (a właściwie zjazd) do garażu z dużym spadkiem. Był tu zrobiony odpływ liniowy ale kratka na nim jest popękana i chcę ją wymienić. Nie jest to typowy odpływ. ma szerokość 30cm i długość prawie 2,5m. Stąd muszę szukać trochę innych rozwiązań niż typowe dla odpływów liniowych. Znalazłem krate pomostową wema 300x1000 tylko zastanawiam się czy wytrzyma ona obciążenie samochodu osobowego.Miał może ktoś z tymi kratkami do czynienia? zna się ktoś na nich i podpowie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.10.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Kratka spokojnie wytrzyma. Profile płaskownika są stalowe o grubości 2mm i ułożone pionowo więc jeśli tylko jest solidna podbudowa to nawet postój pojazdu im nie szkodzi.Na aukcjach są z nich robione wózki magazynowe. Nośność podestu podawana na poziomie 300 - 350kg myślę że jest ona związana głównie z kółkami. Inna firma: http://www.aloch.pl/katalogi/ robi te same oraz inne kraty w różnych wersjach także pod indywidualny wymiar klienta oraz kraty ciężkie do wyższych obciążeń no ale bunkra nie robisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts