DarkHomer 14.10.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Witam Wszystkich. jestem szczesliwym posiadaczem kamienicy do generalnego remontu!!przeglądnąłem forum i nie znalazłem odpowiedzi.kamienica 125m2 mieszkanie na piętrze +125m2 parteru dzialalnosci usługowej. plus duża klatka schodowa.Brałem pod uwagę piec gazowy... teraz zastanawiam się czy można zmniejszyć koszty grzania , i czy to się opłaci. proszę o inf czy pompa ciepła powietrze -woda plus aktywna wentylacja i może kiedyś panele fotowoltaniczne spowoduje ze w domu będzie ciepło a koszty dużo? mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.10.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Wszystko zależy od tego, ile ciepła potrzebujesz i jakie jest obciążenie cieplne. Bez tych wyliczeń (OZC) i ofert na konkretne rozwiązania nie ocenisz, która wyjdzie optymalnie w perspektywie np. 15 lat a wszelkie "konkretne" rady jakie otrzymasz to tylko deklaracje wiary i miłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarkHomer 15.10.2017 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 dzięki za odpowiedź. poprosze architekta o takie wyliczenia i wtedy odezwę się na forum. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.10.2017 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 OZC lepiej zlecić osobie, która zajmuje się tym zawodowo. Architekt niekoniecznie musi się na tym znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts