gryziciel 10.06.2022 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 ok dzieki, fajna zabawkia taki noz. Robiles tynki przed wylewkami? U mnie najpierw tynki. Rozmawialem z paroma tynkarzami i nie chce im sie tej papy zabezpieczac. Ponoc to mission impossible. Zabezpieczales(liscie) jakos pape? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.06.2022 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 ok dzieki, fajna zabawkia taki noz. Robiles tynki przed wylewkami? U mnie najpierw tynki. Rozmawialem z paroma tynkarzami i nie chce im sie tej papy zabezpieczac. Ponoc to mission impossible. Zabezpieczales(liscie) jakos pape? Tak, tynki miałem przed wylewkami. To bezpieczniejsze rozwiązanie choć zrobienie najpierw wylewki oddylatowanej 2-3cm od ściany (odrobinę więcej niż grubość tynku) to lepsze rozwiązanie, bo tynk dobrze tu przewodzi ciepło z wylewki grzewczej do gruntu. Jak zrobisz najpierw wylewkę, to tynkarze będą musieli się przyłożyć, żeby na samym dole było równo a i wylewkę trudno zabezpieczyć więc prawdopodobieństwo pracochłonnego skrobania wylewki po tynkarzach duże. Dobra papa jest trudna do uszkodzenia (ale można kupić też taką, co drze się w rękach). Ale położyłeś papę po całości przed tynkami, czy obawiasz się o tą, co wystaje spod ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 10.06.2022 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Tak, tynki miałem przed wylewkami. To bezpieczniejsze rozwiązanie choć zrobienie najpierw wylewki oddylatowanej 2-3cm od ściany (odrobinę więcej niż grubość tynku) to lepsze rozwiązanie, bo tynk dobrze tu przewodzi ciepło z wylewki grzewczej do gruntu. Jak zrobisz najpierw wylewkę, to tynkarze będą musieli się przyłożyć, żeby na samym dole było równo a i wylewkę trudno zabezpieczyć więc prawdopodobieństwo pracochłonnego skrobania wylewki po tynkarzach duże. Dobra papa jest trudna do uszkodzenia (ale można kupić też taką, co drze się w rękach). Ale położyłeś papę po całości przed tynkami, czy obawiasz się o tą, co wystaje spod ścian? jest po calosci dobra markowa jak trzeba. Mniej sie boje ze sie uszkodzi bo robi pancerne wrazenie, bardziej ze bede musial ja skrobac bez konca.. Jak to u Ciebie bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.06.2022 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 jest po calosci dobra markowa jak trzeba. Mniej sie boje ze sie uszkodzi bo robi pancerne wrazenie, bardziej ze bede musial ja skrobac bez konca.. Jak to u Ciebie bylo? Papę kładła mi ekipa po tynkach. Skrobania chyba nie mieli dużo, bo ekipę od tynków miałem wzorową i co spadło to zbierali i zazwyczaj wykorzystywali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 01.07.2022 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2022 Takie szybkie pytanie.Folia na chudziaku (pod styropianem) - wywijamy przy ścianach na górę (otulając tym samym styropian po bokach) czy wersja II : docinamy i wsuwamy pod papę (izolacja pozioma ściany fundamentowej)?Widzę że różnie robią. Większość wywija, a bardziej szczelne wydaje mi się wsunięcie pod papę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezwosku 29.11.2022 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Papę kładła mi ekipa po tynkach. Skrobania chyba nie mieli dużo, bo ekipę od tynków miałem wzorową i co spadło to zbierali i zazwyczaj wykorzystywali. A co sądzisz o mojej wizji... izolacji chudziaka przy pomocy dostępnych materiałów Izolacja pozioma pod ścianami wykonana z markowej papy 6mm która wchodzi kilka cm na chudziaka. W pierwszej kolejności planuje wrzucić na chudziaka (pomiędzy wystającą papę) geowłókninę o wysokiej gramaturze (mam na stanie) która po pierwsze zmniejszy różnicę poziomów pomiędzy papą, a chudziakiem, po drugie zabezpieczy folię basenową przed betonem. Połączenie folii z papą przy pomocy masy KMB (którą posiadam) - choć nie wiem jak to wyjdzie w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts