mada27 20.10.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Czy mozecie polecic jakis videodomofon z szerokim katem widzenia? Chodzi mi o to, zeby widziec nie tylko twarz osoby dzwoniacej, ale na lewo i prawo co sie dzieje, np czy podjechal jakis samochod itp. I chcialam jeszcze spytac, czy takie domofony maja poglad rowniez wtedy, gdy nikt nie dzwoni? Ze np wlacze i moge sobie zobaczyc co sie dzieje przed ogrodzeniem? Nie mam widoku z kuchni na wieksza czesc ogrodzenia i furtki i stad ta moja potrzeba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 25.10.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Czy mozecie polecic jakis videodomofon z szerokim katem widzenia? Chodzi mi o to, zeby widziec nie tylko twarz osoby dzwoniacej, ale na lewo i prawo co sie dzieje, np czy podjechal jakis samochod itp. I chcialam jeszcze spytac, czy takie domofony maja poglad rowniez wtedy, gdy nikt nie dzwoni? Ze np wlacze i moge sobie zobaczyc co sie dzieje przed ogrodzeniem? Nie mam widoku z kuchni na wieksza czesc ogrodzenia i furtki i stad ta moja potrzeba:) Videodomofony z kamerami hemisferycznymi (180 stopni) produkuje niemiecka firma MOBOTIX. Bardzo fajne urządzenia, ale cena już nie fajna. Zestaw kosztuje około 10 tyś. zł Proponuję rozważyć zwykły wideodomofon z wejściem na dodatkową kamerę skierowaną na teren przed bramą (lub kilka kamer). Zdecydowanie tańsza opcja i bardziej funkcjonalna. Zobacz tu: www.kenwei.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 30.10.2017 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Mam widowdomofon który zrobiłem sobie sam. I mam 2 kamery. Moim zdaniem kamera w samym urządzeniu nigdy nie będzie dobra. Mimo ze moge z niej korzystac to widac tylko osobę i kawałek ulicy. A najlepiej się sprawdza kamera która jest jakieś 8m od furtki i na niej widzę wszystko - jak ktoś stoi, czy jest samochod jaki samochod etc.Standardowe wideofony są drogie i moim zdaniem nie spełniają roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.10.2017 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Masz po prostu kamerę (kamery?) i one podłączone są do telewizora? Czy może po sieci do internetu? Jak to masz zrobione? Jaki model kamery? Wieczorem cokolwiek widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 31.10.2017 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 wieczorem dość dobrze widać. Kamery cofania z samochodu, działają 24h/dobę dzięki czemu widzę co się dzieje na podwórku przez cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts