Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Mam kilka pytan moze znajdzie sie osoba zorientowana w temacie.

Kupilem dzialke nad morzem jakis czas temu i za rok chcialbym postwawic na niej 4 domki letniskowe pod wynajem. Wiem ze nie obejdzie sie bez projektu

budowlanego.

Chcialbym znalezc firme ktora zajemie sie projektem z planem zagospodarowania do zatwierdzenia i tutaj slyszalem rozne opinie np ,ze robiac projekt pod 4 domki bede potrzebowal 4 x projekt domku letniskowego

inna wersja mowi o pojedynczym projekcie domku ktory wystarczy do ujecia wszystkich 4domkow na dzialce

???

w mpzp mam wpisany w zabudowie "dach stromy" w necie znalazlem tylko informacje ze powyzej 12st dachy traktowane sa juz jako strome boje sie troche zamowic projekt liczac na to ze jakos to bedzie czy starostwo bedzie najlepszym miejscem do weryfikacji ?

jeden architekt-znajomy moich znajomych powiedzial ze jak znajde firme ktora sie tym zajmie i przygotuje projekt on z tym pojdzie do starostwa i pozniej odbierze

chcialbym zrobic to jak najtaniej bo dzialke kupilem ciulajac pare lat a wydac za domek 50k to nie jest dla mnie rozwiazanie, stawianie domkow do 35m2 bez pozwolenia odpada bedzie to normalna dzialanosc czy ktos ma jakies dosiwadczenia ? moglby poradzic jak to najlepiej rozwiazac slyszalem ze

nazwanie takiego projektu zespolem domkow jednorodzinnych a domkow rekreacji indywidualnej moze juz robic roznice w odbiorze itp

z gory dzieki

https://forum.murator.pl/topic/233184-budowa-domkow-letniskowych-nad-morzem/

możesz dać opracować projekt 1 domku z możliwością użycia go X razy lub powielić go na projekcie zagospodarowania terenu - kwestia dogadania się z architektem.

Architekt będzie sam analizował MPZP i pod niego zaproponuje projekt.

Jak deweloper buduje osiedle to też nie projektuje każdego domku osobno.

https://forum.murator.pl/topic/233184-budowa-domkow-letniskowych-nad-morzem/#findComment-7419750