Ede92 24.10.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Witam, nie wiedziałem gdzie to dokładnie napisać gdyż nie ma takiego tematu na forum. A więc posiadam kontener 25m2 z tworzywa sztucznego to chyba jakiś plastik. Ogrzewalem go piecykiem gazowym. Ale wnerwia mnie ta wilgoć. Chcę zamontować kominek typu koza http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5704510664. I mam pytanie jak odizolować kozę od ścian? Jak z rurą w dachu na komin. Jestem zielony w temacie proszę o porady. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 24.10.2017 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Witam, nie wiedziałem gdzie to dokładnie napisać gdyż nie ma takiego tematu na forum. A więc posiadam kontener 25m2 z tworzywa sztucznego to chyba jakiś plastik. Ogrzewalem go piecykiem gazowym. Ale wnerwia mnie ta wilgoć. Chcę zamontować kominek typu koza http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5704510664. I mam pytanie jak odizolować kozę od ścian? Jak z rurą w dachu na komin. Jestem zielony w temacie proszę o porady. Z góry dziękuję. Ogólnie koza zamontowana w pawilonie z tworzywa sztucznego to duże ryzyko. Nie wiem jak się do tego ma sanepid i opinia straży pożarnej ale raczej zaniechaj tej myśli. Co do samej wilgoci to myślę że nie jest ona efektem typu ogrzewania ale samej temperatury i izolacji pawilonu która prowadzi do skraplania się wilgoci wewnątrz. Odnośnie izolacji od ścian to oprócz odstępu 20 cm od ścian najlepiej płytami krzemianowo-wapniowymi specjalnymi do kominków 3 lub 5 cm grubości. Odnośnie komina to aby nie narażać sufitu na przeciekanie najlepiej było by umieścić pawilon koło kawałka murowanej ścianki w której osadzony będzie pustak kominowy. Jako przepust przez ścianę pawilonu należy większy kawałek ściany zamienić na opisaną płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ede92 24.10.2017 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Ktoś coś jeszcze dopowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 24.10.2017 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 (edytowane) zastosuj grzejnik gazowy z zamkniętą komorą spalania - Współosiowy komin wyyprowadzony przez ścianę. taki piecyk tylko grzeje powietrze z wewnątrz pawilonu zaś spala powietrze z podwórka i wydala spaliny na podwórko Edytowane 24 Października 2017 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ede92 24.10.2017 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Zdjęcia nie wchodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts