macieywr 24.10.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Witam wszystkich! Od kilku dni mamy śmierdzący problem. Otóż ze wszystkich kranów leci woda śmierdząca cebulą. Początkowo wydawało mi się że tylko mi się wydaje. Jak szedłem się kąpać to coś mi zaśmierdziało, ale myślę - albo ja śmierdzę, albo kot Dzisiaj studziłem w kuchni mleko dla dziecka (lodowatą wodą bieżącą0 i cały czas czułem ten zapach. Dodam, że śmierdzi zarówno przy zatkanym korku od zlewu/wanny jak i odetkanym, czyli raczej nie z kanału... Żona mówi, że też to czuła i czuje, ale jakoś nie gadaliśmy o tym... Woda z sieci miejskiej. Miasto Wrocław. Co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spamergt 25.10.2017 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Mieszkasz w bloku czy domu? Podgrzewasz wodę w bojlerze czy masz ciepłą prosto z miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 25.10.2017 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Mieszkam w bloku/kamienicy. Instalacja wodna wymieniana w zeszłym roku -do piwnicy (czyli w zasadzie sam pion). W mieszkaniu także jest nowa instalacja, jednoroczna. Wodę podgrzewam piecem gazowym 2-f. Natomiast woda śmierdzi zarówno zimna jak i ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 25.10.2017 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Być może bakteria Legionella zagnieździła się w Twojej instalacji. Legionella ginie w odpowiedniej temperaturze. W internecie znajdziesz ile minut trzeba przepuszczać wodę o określonej temp. przez instalację żeby zabić Legionellę. Z tego co pamiętam w temp. 70 st. C. Legionella ginie natychmiast. Spróbuj więc podgrzać wodę do 70 st. i odkręć wszystkie krany. Jak pomoże , to masz przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 25.10.2017 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 No tak, czytałem że 70-80 st. Problem w tym że mój piec grzeje do max 55... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 to piece nie mają opcji podnoszenia temperatury na krótki czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 25.10.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Jeżeli masz zbiornik na ciepłą wodę to zainstaluj do niego grzałkę, która może podnieść temp. do 70 st. I wygrzewaj zbiornik raz na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro0106 25.10.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Zapach cebuli dają oligosiarczki zapach może być podobny do siarkowodoru, mogą to być jakieś bakterie ale nie koniecznie legionellla bo zimna woda też śmierdzi, najpierw sprawdzić u sąsiadów czy jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 25.10.2017 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Zbiornika niestety nie mam a pieca nie da rady ustawię na krótkie grzanie... Zapytam sąsiadów i zobaczymy. Szkoda tylko, że w moim pionie są oni praktycznie nieosiągalni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts