6alberto6 26.10.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Witam. 10-letnie mieszkanie. Poprzedni właściciel raczej nie wiedział co to jest konserwacja/serwis okien. Okna wyregulowane (powiedzmy przez profesjonalna ekipę z ogłoszenia). Teraz planuję wymianę uszczelek (tak - wiem ze od d... strony zacząłem no ale...) Producent okien już namierzony, profile uszczelek dobrane... Oglądając dziś ramę i skrzydło zastanawia mnie fakt, jak poradzić sobie z miejscem na skrzydle, gdzie uszczelka znajduje się pod zawiasem (patrz załączone zdjęcie). Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 26.10.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Zdjąć skrzydło i wykręcić zawias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.10.2017 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Zdjąć skrzydło i wykręcić zawias Tylko jaki to ma sens, jak ten zawias i tak powoduje, że ta uszczelka niczego lepiej nie uszczelni? IMO nie zaczepiać, dociąć do tego miejsca, można dokleić jak ktoś każdą mWh liczy. Bo w tym miejscu uszczelka spełnia swoje zadanie i nowa lepiej tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.10.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 A "rozszczelnienie" okna nie jest potrzebne ? Kawałek wyciętej uszczelki dla wentylacji naturalnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts