koziou1 26.10.2017 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 (edytowane) Witam serdecznie, Czeka mnie wykończenie łazienki w moim mieszkaniu. Przyznam, że naoglądałem się i naczytałem o wnętrzach tyle, że mam już lekki mętlik . Poniżej rysunki przedstawiające moją koncepcję. Proszę o opinie i sugestie. Łazienka jak widać jest niewielka - 2,4m x 1,8m. Ściana z oknem i ściana sąsiadująca, są ścinami żelbetowymi, więc ewentualne bruzdowanie ich raczej odpada. Kolejnym elementem który wypływa na aranżację jest rura kanalizacyjna wyprowadzona nad wylewką () którą koniecznie chcę zabudować. Prysznic byłby zlokalizowany naprzeciwko okna. Jako, że prawdopodobnie nie uda się schować odpływu liniowego w wylewce, zakładam brodzik wymurowany na całą szerokość pomieszczenia. Kabina w stylu walk-in, ze ścianką boczną o długości 90cm - chyba trochę mało, ale wydaje mi się, że dłuższa szyba wymuszała by slalom koło toalety. Powierzchnia ze spadkiem na długość szyby. Szerokość brodzika 80cm. W tym 75cm liniówka (kessel compact 750) + 5cm poprowadzone bez spadku, na montaż szyby bocznej. Zwiększenie szerokości brodzika powoduje taki sam problem jak wydłużenie długości szyby. Dla spłuczki i pralki zakładam zabudowę. Pralka niestety musi być płytka, ze względu na rurę do WC poprowadzoną za nią, Nad pralką i spłuczką drewniane blaty. Umywalka nablatowa, posadowiona na blacie wyłożonym płytkami (takimi jak na ścianie). Na rysunkach umywalka i blaty o głębokości 35cm, ale zastanawiam się czy nie dać większej umywalki - 42cm. Na ścianach jasnoszare płytki gresowe 120x60 lub 60x60, w zakresie jak na rysunkach. Pozostała część tynki/gładzie pomalowane na biało. Na podłodze płytki drewnopodobne. Nie, wiem jaki rozmiar i jakie ułożenie byłyby tu najlepsze? Zastanawiam się jeszcze nad wąską wysoką półką w narożniku, przy wejściu. Wykonaną np. z płyt GK wyłożonej płytkami. Jeszcze raz proszę o opinie i sugestie:). Co można by jeszcze zmienić? inspiracja: Edytowane 26 Października 2017 przez koziou1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2017 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 da się normalnie wejśc pod prysznic? Bo sedes chyba przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 30.10.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 zrob sobie drzwi rozsuwane na 2 boki wtedy pryez srodek nic nie przeszkadza w wejsciu. A jezeli nie to chociaz zrob calkowicie zamykane drzwi bo takie rozwiazanie bez zamykanai jak na wizualizacji nie jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts