michallodz 28.10.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Dobry wieczór.Szykuję się powoli na postawienie sobie na wsi garażu i w tej chwili rozmyślam nad fundamentem.Mam już tam domek i zawsze nie podobała mi się w nim zimna podłoga. Niby podczas lania fundamentu był tam układany jakiś styropian ale i tak 'ciągnie' od podłogi. Chciałbym tego uniknąć w garażu bo zamierzam tam nierzadko leżeć czy siedzieć na podłodze. Pytanie brzmi czy gdybym ten garaż posadził nie na ziemi tylko na powiedzmy 9 czy 12 bloczkach betonowych to by było lepiej? W tym scenariuszu podłoga garażu nie dotykała by ziemi po za tym kilkoma bloczkami betonowymi więc zimno by pochodziło tylko z powietrza więc powinno być cieplej dobrze myślę?Ewentualnie ile i jakiego izolatora bym musiał użyć żeby uzyskać podobny efekt wylewając ławę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.10.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Jak garaż ogrzewany, to izoluj posadzkę. Jak nie - to nie (zimą grunt będzie grzał).A posadzkę zawsze będziesz miał za zimną, żeby przyjemnie było na niej leżeć (chyba, że zrobisz ogrzewanie podłogowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michallodz 28.10.2017 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Taką srogą zimą to nie będę tam pewnie przebywał chyba że kupię traktor żeby jakoś dojechać chodzi mi raczej o to, że w naszym klimacie bez ogrzewania to można tam porobić coś góra trzy miesiące a ja bym chciał czasami trochę posiedzieć tam nawet w taką pogodę jak mamy dziś i bez odpalenia pieca to wiem, że będzie zimno. Ściany planuję zrobić z płyty warstwowej albo osb-styropian/wełna-osb takiej płyty własnej roboty to jeszcze do przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts