Michal818 30.10.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 W sumie nie wiem w którym dziale ale spróbuje tutaj. Będę robił kapitalny remont starego domu i jedną z opcji jest usunięcie komina. Komin jest do przemurowania (bo stary) a i tak przechodzę na wentylacje mechaniczną a wyrzut spalin z kotła mogę zrobić przez ścianę. Więc w sumie niepotrzebny (konstruktor właśnie to liczy). Ale dom to bliźniak i dla symetrii budynku chciałbym mieć atrapę komina. Macie jakieś pomysły jak to zrobić? Jakaś obudowa z OSB i obłożenie płytkami chodzi mi po głowie ale może macie jakieś doświadczenie z takim rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
industrial 01.11.2018 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Chętnie odświeżę temat.Czy istnieją jakieś gotowe systemy- atrapy kominowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.11.2018 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Cztery łaty mocowane do krokwi, w środek coś jak prostopadłościan z łat i desek, na zewnątrz i z góry "ceglana" blacha. Jaka filozofia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.11.2018 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Atrapa komina to skrzynka, która może być posadowiona nawet na łatach. Zewnętrzna elewacja dowolna. Można obłożyć styropianem i tynkować, okleić płytkami imitującymi cegłę, obłożyć płytką włóknocementową lub łupkiem, można obłożyć blachą na rąbek lub blaszanymi panelami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts