Jack3030 19.11.2018 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 http://gramwzielone.pl/trendy/33043/sprzedawcy-energii-chca-mocno-podniesc-ceny-w-taryfie-g W to, że będą podwyżki to chyba nikt nie wątpił. Dzisiaj możemy tylko czekać na informacje jaka będzie ich skala i czy proporcjonalnie się rozłożą po taniej i drogiej taryfie. Prezes URE nie jest z tej opcji politycznej co PIS, a więc zapewnienia ministra energii i premiera ma gdzieś i może zatwierdzić wysokie podwyżki, szczególnie, że są istotne przesłanki do wzrostu cen energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2018 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 To sie odwdziecza ulgami odpisami - slowem promowaniem zaniżania dochodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack3030 19.11.2018 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 To sie odwdziecza ulgami odpisami - slowem promowaniem zaniżania dochodu... Zaniżanie dochodu to jest jeden problem. Drugim - obym się mylił - będzie np. specjalne okienko przyjmujące wnioski o przyznanie ulgi wraz z kontrolą załączników, zaświadczeń i co tam im jeszcze do głowy wpadnie, będą przeliczać ilość zużycia kWh na osobę itp. ( stworzą coś na wzór kultowych obrazów "Zmiennicy" "Alternatywy 4" albo "MIŚ" ), a kolejki będą takie, że większość normalnych ludzi sobie daruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaseb 19.11.2018 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 A sprawdzał może ktoś, czy w dodatkowo dzień wolny od pracy 12 listopada energia G12w była naliczana jak w normalny dzień, czy jak w święto lub dzień wolny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.11.2018 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Niektóre liczniki PGE mają problem ze zmianą czasu, a Ty liczysz na 12 listopada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 19.11.2018 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Wznawiam właśnie umowę z Tauronem, cena prądu w T2 wzrosła z 24,5 groszy (umowa z przed 1,5 roku) do 32 groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.11.2018 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 To jest wzrost o prawie 1/3... Ciekaw jestem PGE. Jeżeli skala okazałaby się ta sama, to mielibyśmy blisko 50gr w T2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2018 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Ale to jeszcze nie sa nowe taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.11.2018 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Ale zakładając, że umowa jest na czas określony Tauron już się pewnie przygotowuje. Nie podpiszą w przeddzień podwyżek z nierealną do utrzymania ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.11.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Wznawiam właśnie umowę z Tauronem, cena prądu w T2 wzrosła z 24,5 groszy (umowa z przed 1,5 roku) do 32 groszy To cały koszt? To miałeś niezłą promocję. W PGE od początku roku jest podobna cena do Twojej "nowej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.11.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 To cały koszt? To miałeś niezłą promocję. W PGE od początku roku jest podobna cena do Twojej "nowej". No to gaz staje się coraz bardziej opłacalny. Oczywiście jeżeli nie pójdzie drogą prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.11.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 No to gaz staje się coraz bardziej opłacalny. Oczywiście jeżeli nie pójdzie drogą prądu. Jak ktoś potrzebuje dużo kWh, to owszem - gaz od dawna się opłaci względem prądu. Tylko korzyść na kWh musi pokryć koszt przyłącza, instalacji, abonament, koszty przeglądów i amortyzację kotła. Tylko o prądzie nie myślą właściciele energożernych domów. Chyba, że z pomocą PC - to wtedy sama kWh wychodzi ciągle taniej, niż z gazu (nie licząc wyżej wspomnianych dodatkowych kosztów).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 19.11.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 No to gaz staje się coraz bardziej opłacalny. Oczywiście jeżeli nie pójdzie drogą prądu. Gaz też drożeje przecież a zapowiadają dalsze podwyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 19.11.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Wznawiam właśnie umowę z Tauronem, cena prądu w T2 wzrosła z 24,5 groszy (umowa z przed 1,5 roku) do 32 groszy serio?? jakie szczęście, że poleciałem podpisać umowę pod koniec września z terminem wejścia w życie od 1.01.2019... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 19.11.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Drożeje ale nie tak jak prąd. Chyba. Teraz wiele osób będzie miało jeszcze większy dylemat gaz-pc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frobek 20.11.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 (edytowane) Wznawiam właśnie umowę z Tauronem, cena prądu w T2 wzrosła z 24,5 groszy (umowa z przed 1,5 roku) do 32 groszy Na jakiej niby podstawie prawnej? Możesz wkleić skan/zdjęcie propozycji cennika/umowy, oczywiście bez danych osobowych? Jakoś dziwnie mi to wygląda. Edytowane 20 Listopada 2018 przez frobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 20.11.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 U mnie to wygląda tak . Umwę popdisywałem w zeszłym roku a zmieniałem taryfę na G12W miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 20.11.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 U mnie to wygląda tak . Umwę popdisywałem w zeszłym roku a zmieniałem taryfę na G12W miesiąc temu. [ATTACH=CONFIG]422098[/ATTACH] A gdzie przesył i reszta opłat? I VAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 20.11.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Odnośnie do Tauronu...są różne oferty, z róznymi cennikami...z tego co widze, to ceny nie poszły do góry tak bardzo jak się tu pisze (ale to może zależeć od OSD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 20.11.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 A jak tak trochę z innej beczki. Załóżmy, że podpisze umowę na czas okreslony z PGE z gwarancją ceny np na dwa lata. A w przyszłym roku podepną mi PV w domu. CO wtedy dzieje się z umową? Jest jakoś aneksowana? Dostaję nową? Chodzi mi o rozliczenie prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts