kozioleczek4 02.11.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Witam forumowiczów, W załączeniu przesyłam przyłącze kanalizy, które musiałem sam wykonać. Spadek jest jak widać znaczny około 1.2m na odcinku 8m. Czy to jest poprawne rozwiązanie? Czy na pierwszym kolanku od kinety może wstawić jakąś rewizję/kinetę?? Słyszałem o podłączeniu kaskadowym do studzienki ale za nic nie moge pojąć jak to zrobić. Byłbym wdzięczny za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 03.11.2017 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Na moje Oko masz dobrze, rewizję wstawić możesz nigdy w niczym to przeszkadzać nie będzie a dostęp w razie konieczności masz.Tylko Martwi mnie że przy samym domu jakoś strasznie wysoko ( płytko ) miał to w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozioleczek4 04.11.2017 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Fundamenty będą obsypane, także będzie ok. Spadku jest ok 10 %, a kierownik z zakładu wod. kan. powiedział, że powinno być w promilach spadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.11.2017 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Ważne jest zachowanie MINIMALNYCH spadków rzędu 2%, maksymalne na takim krótkim odcinku nie są istotne. Założenie rewizji między budynkiem a pierwszym kolankiem nie będzie błędem. Lepiej mieć rewizję niż kuć posadzki, zresztą to twoje przyłącze, więc wiesz co wrzucasz. Słyszałem o połówce kurczaka w przykanaliku a w "nowym" zaczopowanym kolektorze, po rozkopaniu jezdni znaleziono kufajkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts