Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzony przy lesie

Recommended Posts

Tak, widać takie dziwne cienie się tworzą pod kątem jak pada światło. A jak były same tynki bez podkładu czy malowania to tego nie było widać. Więc jak chcesz lepiej to przeszlifuj. Ja dzisiaj bym tak zrobiła, bo i tak czekaliśmy długo z malowaniem. a tam gdzie szlifnęliśmy tak trochę bo były jakiś zgrubienia to szybciej ściany schnęły, ale całości juz nie mogliśmy przeszlifować, bo się wyprowadziliśmy z wynajmowanego mieszkania i meble wnieśliśmy i szkoda było już kurzyć :)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Pagu,

kolejny fajny dziennik, który pozwoliłam sobie zasubskrybować.

Wszelkie stodoły to zdecydowanie moje klimaty, sama przymierzam się do jednej takiej.

Planuję ruszyć na wiosnę i zbieram wszelkie doświadczenia bardziej zaawansowanych forumowiczów.

Może uda mi się uniknąć przynajmniej niektórych błędów, bo że wszystkich to na to nie liczę.

A póki co pozdrawiam i kibicuję.

Aha, właściwie to odważyłam się na ten wpis bo zafrapowal mnie ten buraczkowy kolor stropu i wieńca. Nigdzie jeszcze takiego nie widziałam.

Czy to jakaś impregnacja?

No to i ja się przywitam :bye:

Właśnie wpadłam na Twój dziennik i poranna kawa minęła przy czytaniu.

Od razu zachwyciłam się działką :rolleyes:. Chociaż w późniejszych postach widać domy sąsiadów ;), a już myślałam, że tam lasy dookoła, cisza i spokój ;)

Ale i tak jest pięknie. Przygotowanie działki przed budową - mega! Zazdroszczę ;) U nas dom na wykończeniu, a dookoła tylko piach :(

Pozdrawiam i kibicuję. Będę zaglądać :)

Jolka Bobek buraczkowy kolor to grunt do betonu , lekko żółtawy to grunt do BK przed tynkowaniem , w moim przypadku tynk gipsowy .

annatulipanna powiem nieskromnie że działka super a domy sąsiadów daleko , z tyłu tylko las z boków też . Działkę obrabiałem od wczesnej wiosny wycinka drzew itp. budowa ruszyła jesienią wtedy już 2/3 ternu było ogarnięte na gotowo .:p

Teraz trochę info jak zrobiłem izolacje przeciwwilgocową oraz ocieplenie posadzki .

W moim przypadku jak zwykle chyba na wyrost trochę ale chciałem mieć pewność że będzie dobrze dlatego oprócz foli do izolacji użyłem papy termozgrzewalnej , na którą położyłem folię i dopiero na to 8cm styro i na styro płyty thermano które mają najlepsze parametry izolacyjne .

IMG_20170626_185130.jpgIMG_20170628_170205.jpgIMG_20170701_104058.jpgIMG_20170701_104755.jpgIMG_20170701_123257.jpg

Edytowane przez pagu

Pospieszyłeś się z tą pianką dylatacyjną. Wyciągnij ją na wierzch, żeby wylewka nie "wsypała" się w szczelinę i nie zrobiła mostku. Łatwiej to zrobić po ułożeniu izolacji.

Co do ogarniania działki, to mnie ekipa zapewniała, że sami ogarną. Nie dowierzałem. Kilka razy dopytywałem. I faktycznie - pierwszego dnia ogarnęli działkę z pomocą koparki. Koszt czterysta złotych (ekipa pracowała w cenie) razem ze zdjęciem humusu. Cieszyłem się, że się z tym nie męczyłem bo działka dla mnie wyglądała na przerażająco zarośniętą (fotki w DB).

• 5 weeks później...