dana0606 04.01.2018 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Tak, widać takie dziwne cienie się tworzą pod kątem jak pada światło. A jak były same tynki bez podkładu czy malowania to tego nie było widać. Więc jak chcesz lepiej to przeszlifuj. Ja dzisiaj bym tak zrobiła, bo i tak czekaliśmy długo z malowaniem. a tam gdzie szlifnęliśmy tak trochę bo były jakiś zgrubienia to szybciej ściany schnęły, ale całości juz nie mogliśmy przeszlifować, bo się wyprowadziliśmy z wynajmowanego mieszkania i meble wnieśliśmy i szkoda było już kurzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 15.01.2018 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Blacha na rąbek założona Ruukki pural mat Nawet nie faluje tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 16.01.2018 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Tynki zrobione jeszcze jak było ciepło dlatego spokojnie mogły schnąć do zimy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 18.01.2018 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Zgłosiła się zamówiona firma do wiercenia studni głębinowej , miejsce zostało wyznaczone oczywiście takie które pasowało mi ekipa zainstalowała się i wzięła do pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 19.01.2018 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Studnia 25metrów głębokości rury wsadzone i zasypane żwirem Wydajność 12000l/h - wody nie zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 24.01.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Witaj Pagu,kolejny fajny dziennik, który pozwoliłam sobie zasubskrybować. Wszelkie stodoły to zdecydowanie moje klimaty, sama przymierzam się do jednej takiej. Planuję ruszyć na wiosnę i zbieram wszelkie doświadczenia bardziej zaawansowanych forumowiczów.Może uda mi się uniknąć przynajmniej niektórych błędów, bo że wszystkich to na to nie liczę.A póki co pozdrawiam i kibicuję.Aha, właściwie to odważyłam się na ten wpis bo zafrapowal mnie ten buraczkowy kolor stropu i wieńca. Nigdzie jeszcze takiego nie widziałam.Czy to jakaś impregnacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 25.01.2018 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 No to i ja się przywitam Właśnie wpadłam na Twój dziennik i poranna kawa minęła przy czytaniu. Od razu zachwyciłam się działką . Chociaż w późniejszych postach widać domy sąsiadów , a już myślałam, że tam lasy dookoła, cisza i spokój Ale i tak jest pięknie. Przygotowanie działki przed budową - mega! Zazdroszczę U nas dom na wykończeniu, a dookoła tylko piach Pozdrawiam i kibicuję. Będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 25.01.2018 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Jolka Bobek buraczkowy kolor to grunt do betonu , lekko żółtawy to grunt do BK przed tynkowaniem , w moim przypadku tynk gipsowy . annatulipanna powiem nieskromnie że działka super a domy sąsiadów daleko , z tyłu tylko las z boków też . Działkę obrabiałem od wczesnej wiosny wycinka drzew itp. budowa ruszyła jesienią wtedy już 2/3 ternu było ogarnięte na gotowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 25.01.2018 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Teraz trochę info jak zrobiłem izolacje przeciwwilgocową oraz ocieplenie posadzki . W moim przypadku jak zwykle chyba na wyrost trochę ale chciałem mieć pewność że będzie dobrze dlatego oprócz foli do izolacji użyłem papy termozgrzewalnej , na którą położyłem folię i dopiero na to 8cm styro i na styro płyty thermano które mają najlepsze parametry izolacyjne . Edytowane 25 Stycznia 2018 przez pagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.01.2018 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Pospieszyłeś się z tą pianką dylatacyjną. Wyciągnij ją na wierzch, żeby wylewka nie "wsypała" się w szczelinę i nie zrobiła mostku. Łatwiej to zrobić po ułożeniu izolacji. Co do ogarniania działki, to mnie ekipa zapewniała, że sami ogarną. Nie dowierzałem. Kilka razy dopytywałem. I faktycznie - pierwszego dnia ogarnęli działkę z pomocą koparki. Koszt czterysta złotych (ekipa pracowała w cenie) razem ze zdjęciem humusu. Cieszyłem się, że się z tym nie męczyłem bo działka dla mnie wyglądała na przerażająco zarośniętą (fotki w DB). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 26.01.2018 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Masz racje ale słabo widać pianka dylatacyjna jest z fartuchem z foli , która jest położona na ociepleniu co skutecznie zapobiega wlewaniu się wylewki między mur a ocieplenie . Wylewka będzie anhydrytowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 25.02.2018 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Podłogówka dość szybko i sprawnie rozłożył mój kolega z firmy hydraulicznej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 04.03.2018 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Anhydryt wylany został w sierpniu dziś z perspektywy czasu myslę że ponownie robiąc zrobiłbym wylewkę z mixokreta lepsza akumulacja ciepła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts