raczensjo 02.11.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 (edytowane) Dzień Dobry, Zainspirowany industrialnymi projektami łazienek, zapragnąłem w swojej zostawić gołe cegły.Szukałem, kopałem, czytałem i w sumie nigdzie nie znalazłem sensownej odpowiedzi. Mój wujek FACHOWIEC, który pomagał mi w remoncie, powiedział, że wystarczy przejechać wszystkie ściany szkłem wodnym, tak też zrobiłem. Nie mieszałem z wodą. Nałożyłem 7 warstw szkła wodnego pod prysznicem. Na ścianach powstała świecąca warstwa. Wygląda to jak szło.Wydaję mi się, że ten sposób izolacji będzie dla mnie turbo toksyczny. dodatkowo woda spływająca ze ścian zostawia osad na gresie. Możecie mnie uświadomić, jak bardzo idiotyczną rzecz zrobiłem.To szkło wodne w łazience, w miejscu gdzie jest wilgotno, będzie niebezpieczne dla zdrowia mieszkańców?Zabezpieczenie ścian plexi pod prysznicem załatwi sprawę? Pozdrawiam, Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 2 Listopada 2017 przez raczensjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.11.2017 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 ja mam cegłę klinkierową pod prysznicem. Nie impregnowaną. Owszem, osadza się mydło, ale do zmycia octem co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegłamaster 03.03.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Przecież są impregnaty zabezpieczające przed wodą i olejami, które nie tworzą żadnych warstw. Ewentualnie mogą odrobinę wyciągnąć kolor cegły (delikatnie przyciemnić) i impregnację robi się tylko raz. Przykładowy filmik na Youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts