Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DYWANY- jaki materiał, by po roku nie był do wymiany??

zuzanna45

Recommended Posts

Cześć, mój chłopak kilka dni temu kupił mi pieska. Mały jak trochę podrośnie, będzie strasznie gubił sierść, szczególnie latem. Jesteśmy w trakcie zmieniania mieszkania i niestety nie posiada ono, ogrzewania podłogowego więc jesteśmy zmuszeni, do kupna dywanu. Czy miał ktoś podobny problem i jest w stanie doradzić mi, jaki najlepiej w takiej sytuacji kupić dywan? :(

Cześć, mój chłopak kilka dni temu kupił mi pieska. Mały jak trochę podrośnie, będzie strasznie gubił sierść, szczególnie latem. Jesteśmy w trakcie zmieniania mieszkania i niestety nie posiada ono, ogrzewania podłogowego więc jesteśmy zmuszeni, do kupna dywanu. Czy miał ktoś podobny problem i jest w stanie doradzić mi, jaki najlepiej w takiej sytuacji kupić dywan? :(

Razem z mężem jesteśmy w trakcie budowania domu i stwierdziliśmy, że kominek też musi być. Poczytaliśmy komentarze i mniej więcej już wiemy jaki chcemy, dzięki, bo wasze rady się przydały :)

Dobre. ;)

• 2 weeks później...
Odkurzanie wykładziny/dywanu, psu na budę się zdaje. Zobaczyłem to, gdy wymieniałem wykładzinę po kilku latach mieszkania z hieną faszystowską. Podczas zwijania wykładziny wysypało sie z niej piachu ..... i jeszcze trochę. Tylko deski/panele/ posadzka plus jakiś i-robot jeżdzący nocą. Pies się nauczy i przyzwyczai, szczególnie gdy ma legowisko 5-10cm nad podłogą, czyli jak śpi, to robot go nie trąca. I-robot nie zastąpi zasadniczego odkurzania z tony kłaków i kurzu po tygodniu nie sprzątania (choćby dlatego ze nie wszędzie wjedzie), ale jest dobry do bieżącego usuwania drobnego piachu aby nie zgrzytało pod nogami. Hiena faszystowska = owczarek niemiecki.

Świetny pomysł z tym odkurzaczem, a to imię dla owczarka niemieckiego, mnie rozwaliło na łopatki. Na prawdę gratuluję pomysłu, myślałem, że moi znajomi są oryginalni nadając imiona Boczek czy Aplauz. A tak a propos postu, to, to jest wasze mieszkanie, czy je wynajmujecie? Bo jeśli wasze to może pierw lepiej zainwestować w remont?

To były stare dzieje, od tego czasu były ze dwa remonty, teraz są panele chyba AC4. Szwab miał inne imię, ta hiena faszystowska to z jakiegos polskiego filmu z lat 60', gdzie wojak strzelał do psa na jakimś nasypie kolejowym, jakieś takie okolicznosci. Nasze zwierzatko wszystko umiało powiedzieć czy poprosić. Najważniejsza była pobudka i siadanie przed lodówką. Może otworzą i coś do mordy wpadnie?? Hasło "spacerek" to oczywista oczywistość.......

Macie rację, sam mam małego maltańczyka, całe szczęście, że ma on włosy. Ostatnio zacząłem się rozglądać nad nowymi panelami bądź dywanem, bo akurat mogę sobie na to pozwolić. Jak dalej czegoś szukasz to sprawdź sobie na stronie komfort, albo rzeczywiście pomyśl o remoncie.