daniel 27 05.11.2017 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Witam, mam parę pytań, 1. Jaka jest norma grubości stropu w bloku? Nowe budownictwo 2. Dowiedziałem się że deweloper nie rozkłada kanalizy w łazience, okej to rozumiem, ale jak powiedziałem żeby położyli styropian przy ścianach żebym miał miejsce na kanalize, to powiedział że tracę gwarancję na szczelność podłogi w łazience, i Również tracę gwarancję jeżeli wyleją podłogę i będę coś grzebał, czyli podkucie pod kanalizę, jak mam położyć kanalizę na ich wylewke i zabudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.11.2017 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 1. Grubość stropu zależy od przyjętego rozwiązania konstrukcyjnego.Można przyjąć od 15cm do 24cm.2. Kanalizację chcesz kłaść w grubości wylewki + styropian?Często układa się na ścianach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.11.2017 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Jak to nie rozkłada instalacji kanalizacyjnej w łazience. Podejścia musi Ci zrobić zgodnie z projektem. Jedynie podejścia do WC nie są końcowe i w zależności od położenia stelaża należy dołożyć lub wymienić kąt kolanka. Jeśli stan deweloperski u Ciebie jest bez instalacji kanalizacyjnej to także i bez wylewek i izolacji bo ta od pionów głównie idą w tych dwóch warstwach. Odpowiedź którą usłyszałeś o braku instalacji lub utracie gwarancji na szczelność jest jakąś totalną pomyłką i prawdopodobnie budowlaniec chciał w ten sposób popisać się przed kolegami i nastraszyć trochę przyszłego lokatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heidenmaverick 03.10.2023 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2023 Witam, mam parę pytań, 1. Jaka jest norma grubości stropu w bloku? Nowe budownictwo mini crossword 2. Dowiedziałem się że deweloper nie rozkłada kanalizy w łazience, okej to rozumiem, ale jak powiedziałem żeby położyli styropian przy ścianach żebym miał miejsce na kanalize, to powiedział że tracę gwarancję na szczelność podłogi w łazience, i Również tracę gwarancję jeżeli wyleją podłogę i będę coś grzebał, czyli podkucie pod kanalizę, jak mam położyć kanalizę na ich wylewke i zabudować? Jedyną niedokończoną częścią są podejścia do toalety i w zależności od tego, gdzie znajduje się rama, kąt kolanka może wymagać regulacji lub wymiany. Ponieważ izolacja od pionów znajduje się głównie w wylewkach i izolacji, brak żadnego z nich nie oznacza, że Twoja nieruchomość jest w stanie deweloperskim. Budowniczy zapewne chciał zaimponować współpracownikom i trochę odstraszyć przyszłego najemcę, dając błędną odpowiedź dotyczącą braku montażu lub utraty gwarancji na szczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts