Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grubość stropu

Recommended Posts

Witam, mam parę pytań,

1. Jaka jest norma grubości stropu w bloku? Nowe budownictwo

2. Dowiedziałem się że deweloper nie rozkłada kanalizy w łazience, okej to rozumiem, ale jak powiedziałem żeby położyli styropian przy ścianach żebym miał miejsce na kanalize, to powiedział że tracę gwarancję na szczelność podłogi w łazience, i Również tracę gwarancję jeżeli wyleją podłogę i będę coś grzebał, czyli podkucie pod kanalizę, jak mam położyć kanalizę na ich wylewke i zabudować?

Jak to nie rozkłada instalacji kanalizacyjnej w łazience. Podejścia musi Ci zrobić zgodnie z projektem.

Jedynie podejścia do WC nie są końcowe i w zależności od położenia stelaża należy dołożyć lub wymienić kąt kolanka.

Jeśli stan deweloperski u Ciebie jest bez instalacji kanalizacyjnej to także i bez wylewek i izolacji bo ta od pionów głównie idą w tych dwóch warstwach.

Odpowiedź którą usłyszałeś o braku instalacji lub utracie gwarancji na szczelność jest jakąś totalną pomyłką i prawdopodobnie budowlaniec chciał w ten sposób popisać się przed kolegami i nastraszyć trochę przyszłego lokatora

• 5 years później...
Witam, mam parę pytań,

1. Jaka jest norma grubości stropu w bloku? Nowe budownictwo mini crossword

2. Dowiedziałem się że deweloper nie rozkłada kanalizy w łazience, okej to rozumiem, ale jak powiedziałem żeby położyli styropian przy ścianach żebym miał miejsce na kanalize, to powiedział że tracę gwarancję na szczelność podłogi w łazience, i Również tracę gwarancję jeżeli wyleją podłogę i będę coś grzebał, czyli podkucie pod kanalizę, jak mam położyć kanalizę na ich wylewke i zabudować?

Jedyną niedokończoną częścią są podejścia do toalety i w zależności od tego, gdzie znajduje się rama, kąt kolanka może wymagać regulacji lub wymiany.

Ponieważ izolacja od pionów znajduje się głównie w wylewkach i izolacji, brak żadnego z nich nie oznacza, że Twoja nieruchomość jest w stanie deweloperskim.

Budowniczy zapewne chciał zaimponować współpracownikom i trochę odstraszyć przyszłego najemcę, dając błędną odpowiedź dotyczącą braku montażu lub utraty gwarancji na szczelność.