kurtz 07.11.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Zastanawiam się jak ocieplić strop na nieużytkowym strychu. Mam wylaną płytę żelbetową i myślałem, żeby rozstawić kantówki 15x5cm w rozstawie co ok. 1 metr, pomiędzy kantówki wkładać 15cm styropianu i na to wszystko przybić płytę OSB, która będzie podłogą.Tylko w miejscach kantówek nie będę miał izolacji. Macie na uwadze jakieś lepsze rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 07.11.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 15cm trochę mało na strop, kantówki też nie pomogą w izolacji. Ja mam 30cm EPS80 0,032 i na to 5-6cm wylewki z mixokreta. Rozwiązanie nie najtańsze ale nie żałuję - równo, twardo i po prostu podoba mi się efekt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 07.11.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 15 cm styro to tak czy siak będzie rewelacja w porównaniu z niczym ale znajdą się tacy co i metr będą polecać tylko ten rozstaw chyba za duży trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.11.2017 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Macie na uwadze jakieś lepsze rozwiązania? Jak dasz 40cm wełny, to jaką powierzchnię masz o wysokości ponad 1,5m? Warto w ogóle robić deskowanie? Jeżeli masz tyle wysokiej powierzchni, żeby to wykorzystywać na graciarnie, to nie masz słupów, żeby się do nich przyczepić z deskowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 07.11.2017 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 jak dam 40cm to ciezko bedzie tam wejsc, do jętki bede miał 0,5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.11.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 jak dam 40cm to ciezko bedzie tam wejsc, do jętki bede miał 0,5 metra I na tym polega nieużytkowe poddasze. Ale jak się upierasz na cienkiej warstwie styropianu - to wystarczy IMO deskowanie położyć na nim. Nawet jak to będzie jakiś miękki elewacyjny, to przecież ciężkich rzeczy i tak tam nie wciągniesz, więc wystarczy trochę rozłożyć obciążenie żeby jakieś nóżki czy krawędzie nie niszczyły styropianu. Tylko o ile do gruntu masz góra kilkanaście stopni różnicy temperatury, to do góry pewnie przekroczy 40* (podobnie jak nie więcej niż przez ściany zewnętrzne). Więc warto tu powalczyć o U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts