rara1 07.11.2017 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Witam, mam problem bo zalewam sąsiada, cieknie po rurze ciepłej wody od baterii wannowej w ścianie za wanną. Wykułem kafelkę pod wanną aby zajrzeć co się tam dzieje i jest to dobrze widoczne, kiedy zakręcę na zaworze ciepłą wodę przestaje cieknąć po rurze. Wezwałem hydraulika, wymienił krzywkę oraz przedłużkę przy baterii, przez 3 dni rura była sucha, jednak problem znowu powrócił. Jestem załamany. Macie jakiś pomysł co to może być? Czy da się to naprawić bez kłucia kafelek i co gorsza demontażu całej wanny? Na załączonym zdjęciu przed remontem zaznaczyłem gdzie mam widoczny strumyk cieknącej wody z góry od baterii. Jest tam również zdjęcie już po remoncie, gdzie widać że aby dojść do tej rury musiałbym zrobić spora demolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.11.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Nie dowidzę czy rurka jest metalowa? Jeśli tak, to po zdemontowaniu umywalki i kilku płytek z obudowy wanny, trzeba dostac się z boku do rury, zmierzyć średnicę, nabyć aluminiowy cybancik na cztery imbusy i do następnego remontu wytrzyma. Chyba ze zacznie ciec 10cm dalej:o Głupie pytania ci odpuszczę.Przyda się dobre światło i lusterko dentystyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts