rafhi 07.11.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Witam mam następujący dylemat, w projekcie mam na ścianie frontu nad wejściem podciąg który dalej przechodzi w wieniec. Podciąg jest realizowany na drutach 16 a jego wymiary to 25 szeroki na 35 wysoki , a wieniec 25 na 25. Pytanie brzmi czy ten wieniec ma być łączony z tym podciągiem drutamii górą z jakim zakładem jeżeli już ? Dołem nie widzę możliwości łączenia no chyba że wyginamy pręty 12 stki i w dół wiążemy się do tej 16 stki. Druga sprawa rozumiem że w podciągu strzemiona daje wyższe niż we wieńcu z uwzględnieniem zachowania dylataci min. 2 cm od krawędzi ? Z góry dzięki za rozwianie moich wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 08.11.2017 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 U mnie były strzemiona 17x44 i dodatkowo strzemiona wieńca jedne w drugich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 08.11.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Pytanie brzmi czy ten wieniec ma być łączony z tym podciągiem drutamii górą z jakim zakładem jeżeli już ?tak, ma byc łączony wienic z podciagiem. na jakiej długości masz na pewno opisane w projekcie, zapewne min 55cm. Dołem nie widzę możliwości łączenia no chyba że wyginamy pręty 12 stki i w dół wiążemy się do tej 16 stki. dołem nic nie wyginamy , wszystko idzie na zakład a część w której podciąg zachodzi z wieńcem, jest niżej niż wieniec. na czerwono masz zaznaczone pręty wieńca, a na zielono pręty podciągu, czyli one idą tylko w tej części co jest podciąg. mniej więcej tak kolory jak wyżej, a niebieski to strzemiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.11.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) Podciąg tak czy inaczej musi sięgać ściany nośnej i nie kończy się przy wieńcu.Jeśli jest wyższy( szerokość 25 wysokość 35) a wieniec ma 25 x 25 to podciąg będzie sięgał pod 10 cm wieńcem.Zbrojenie nie wiem jak wygląda w projekcie ale tak jak radzi poprzednik umieścił bym co drugie na przemian 20 x 20 i 20 x 30 oraz 6 prętów stalowych żebrowanych z L- kami kotwiącymi z wieńcem.W miejscu styku podciągu ze ścianą i wieńcem dolne pręty nie są wyginane Edytowane 8 Listopada 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts