budowlany_laik 30.11.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 (edytowane) Mechanizm karania już jest. Wędzący też tym oddycha. Na szczęście, mało jest kretynów, którzy nie widzą jak im się pali i nie starają się, aby paliło się lepiej. Żyjesz w Polsce? Wędzący na czas wędzenia zamyka okna by nie wdychać tego syfu. Ja mam rekuperator i to sobie wdycham. Ponoć "pięknie pachnie". "Kretyni" widzą jak im się pali i mają to w du... głębokim poważaniu. Liczy się tylko to by było tanio. Edytowane 30 Listopada 2017 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.11.2017 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 "Liczy się tylko to by było tanio. " A Ty się dziwisz?CO ROBIĄ tu prawie wszyscy?Kombinują jak najtaniej i najlepiej coś zrobić. Jak przestaną się wygłupiać rządzący a my zaczniemy zarabiać to zaczniemy też myśleć - co zrobić aby było najpierw lepiej a potem taniej.Bo na razie myślimy co zrobić aby było tanio. Na lepiej nas nie stać. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 30.11.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 (edytowane) A Ty się dziwisz? CO ROBIĄ tu prawie wszyscy? Kombinują jak najtaniej i najlepiej coś zrobić. Jak przestaną się wygłupiać rządzący a my zaczniemy zarabiać to zaczniemy też myśleć - co zrobić aby było najpierw lepiej a potem taniej. Bo na razie myślimy co zrobić aby było tanio. Na lepiej nas nie stać. Adam M. No i tym wpisem potwierdzasz tylko co myślę o robiących zadymę na osiedlu z kominka z PW... Narzekanie na rząd, na zarobki i w efekcie kombinacje... Nie ważne jakim kosztem (zdrowie, atmosfera życia). Ja się nie zaliczam do tych, którzy muszą zawsze mieć najtaniej (nie stać mnie na tanie rozwiązania) i to nie z powodu zarobków, a ludzkiej przyzwoitości, której niektórym w ogóle brak. Do budowy trzeba się przygotować, poczytać, zrobić OZC, mieć konsultanta. A nie później leczyć syfa pudrem: 'Bo myślałem, że będzie taniej tym ekogroszkiem, no, ale teraz to muszę zwozić drewienko, ciąć pół lata, rąbać i wozić do salonu taczką. Ale nawet to lubię. Śmierdzi z komina? Co ja zrobię, że tak akurat wieje?' Przyzwoitość! Edytowane 30 Listopada 2017 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.11.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Przyzwoitości szukasz tam, gdzie rozumu brakuje?Powodzenia... "Do budowy trzeba się przygotować, poczytać, zrobić OZC, mieć konsultanta. A nie później leczyć syfa pudrem:" To też mało...Trzeba się sporo naczytać i nauczyć PRZED budową!Przecież to inwestor decyzje podejmuje. On też płaci.Zauważyłeś, że za wiedzę płacić nie chcą?Zwłaszcza jak swojej nie mają... O poziomie obecnego szkolnictwa wolę się nie wyrażać, bo by mnie zbanowali... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 30.11.2017 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 No i sedno: nie chcą płacić za wiedzę, brak przyzwoitości, bo brak rozumu - co im damy w zamian, skoro te cechy decydują o kopceniu, smrodzeniu i truciu? ZAKAZ budowy kominów w nowych domach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.11.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Nawet tym, co wiedzą co robią?Urawniłowka? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 30.11.2017 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Posiadanie noża - dozwolone. Dźgnięcie kogoś - karalne. Posiadanie kominka - dozwolone. Trucie poprzez skręcenie przepustnicy i wędzenie drewna - dozwolone. Widzisz różnicę? Ja tak. Muszą powstać przepisy na zakaz trucia i powstać mechanizm karania za ten występek. Tak jak to wygląda w przypadku dźgnięcia (policja, areszt, sąd, proces, więzienie). Przypomnę: w Polsce rocznie >40.000 ludzi umiera z powodu zanieczyszczenia powietrza. A Ty, uparcie, promujesz postawy rodem z dalekiej Białorusi albo Ukrainy - bieda jest, trza czymś palić, a że bieda, to bele-czym można. Bo sąsiad też kopci, nawet oponami, bo biedny, a tamten to umarł zapewne, bo go śmierć pokonała... Mi w podstawówce mówili: równajmy się do lepszych, nie gorszych. O żesz Quwa to jak już zamkniemy wszystkie elektrownie ,kopalnie, kominki,kotły i wszystko co kopci to nie umrze 40 tys ludzi a my PO DWIEŚCIE LAT BĘDZIEMY ŻYĆ to takie oczywiste a my barany się trujemy , może specjalnie ? może zbyt ciężkie i biedne życie ? kto to wie kto to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca Instytutu OŚ 30.11.2017 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Dziękuję za tak żywą dyskusję. Niebawem wrócę do Państwa z nowymi informacjami. Marcin, Doradca online Instytutu Ochrony Środowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.12.2017 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Dziękuję za tak żywą dyskusję. Niebawem wrócę do Państwa z nowymi informacjami. Marcin, Doradca online Instytutu Ochrony Środowiska Niestety czarnio widzę Twoje nowe wiadomosci. O gazyfikacji uzdrowisk w latach 90' juz pisałem. Nowe instalacje w ulicach i na sieciach przesyłowych, placówka ekologicznego banku w każdej wsi i program typu "piec gazowy pod każda strzechą". Jak już wszyscy pożyczyli według zdolności kredytowej i zainstalowali to co zakredycili, to durnie rzadzący w cwanej chytrości podnieśli ceny gazu. Gazowe piec poszły w odstawkę , wróciły kopciuchy opalane nawet węglem brunatnym. Słyszałem o mieście w którym program Wrona czy Kawka miał zachęcać do wymiany ogrzewania. Program miał dwa francowate haki: Pierwszy - kredyt we wskazanym banku na nowy system ogrzewania. Za gotówke nie da rady, ni hu hu, bo ulga dotyczyła umorzenia części spłat (a koszt kredytu to co?). Kij w oko. Drugim hakiem - było zdemontowanie starego systemu, po rygorem nieważnosci umowy. Przypominam - nowe ogrzewanie gazowe nie działa bez prądu Był jeszcze trzeci hak - na zachętę. Każdy uczestnik programu Wrona czy jakos tam miał dostać ulge w podatku od nieruchomości. Ulga wynosiła kilkadziesiąt złotych od ogólnej kwoty. Faktycznie pomniejszano podatek o kwotę chyba 35 zeta - w pierwszym roku od podpisania umowy. W drugim roku rada miejska w ramach oszczędności powiedziała inwestorom "fu@k" i zlikwidowała ulgę. Myślisz że ktoś ogarniety uwierzy powtórnie w obiecanki-macanki? Tak u nas wygląda stabilnośc systemu prawnego Podobnie wytiulano inwestorów w odnawialne żródła energii - wiatraki i elektrownie wodne:bash: Edytowane 1 Grudnia 2017 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 03.12.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Doradcę SMOG zagryzł?Wątek coś przyzdechł...PM mu zaszkodziło?Ostatnio podobno więcej go jest...(a skoro bywa raz więcej raz mniej, to chyba jakby Naturze pomóc....) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 04.12.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Podobno nie wypada puszczać gazów w towarzystwie.. szkoda że z komina lecą.. kłęby tego..https://www.youtube.com/watch?v=Lsr5zO18S3c ale landrynkowa elewacja jest.. widać bida jak czopka..takie dramatyczne palenie widzę co dzień! to jest skur&(%#o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.12.2017 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 To jest fotogeniczne! Zima, domek, dym z komina... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.12.2017 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 konfiskata kotła powinna nastąpić. Jak nie umie palić to przymusowe grzanie prądem w dziennej taryfie dopóki się nie nauczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.12.2017 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Nie znasz się...Lokalnego proboszcza wybrali. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 20.12.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Radio Trójka - o SMOGu od 12:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeo210570 03.01.2018 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Czy możecie polecić jakiś odświerzacz powietrza z funkcją walki ze smogiem do 700zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 03.01.2018 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Ziemianka i nie wystawiać głowy do maja , ale będzie pięknie i zielono od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilkarz0102 19.01.2018 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Jak zapobiec zwiększaniu się smogu w miastach, czy są jakieś skuteczne metody? Ostatnio czytałem, że w moim mieście jest bardzo duże zanieczyszczenie, a wcale nie mieszkam na ślasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.01.2018 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Są.Wygasić kocioł i siedzieć w trzech swetrach i futrze. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 19.01.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Ciekawe zjawisko , domy coraz lepiej ocieplone czyli potrzeba mniej opału aby je ogrzać a smog się pojawił ... publicznie i hałasuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts