piotr_kaminski 10.11.2017 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Cześć! Czy ktoś wybudował już Jemiołe lub Koncept 44? Z zewnątrz podoba mi się Jemioła ale nie wiem czy da się uzyskać taka elewacje jak na wizce. No i ile by to kosztowało. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Z racji kosztów biorę pod uwagę jeszcze KONCEPT 44 ale tam znowu kusi mnie i zarazem przeraża koszt tarasu. Hydroizolacja pewnie będzie wykonawczym i kosztowym koszmarem... To takie pierwsze poważne przymiarki (długo szukałem i na podlinkowanym blogu znalazłem te projekty ) - są na forum osoby które mieszkają w takich, bądź mają doświadczenie z elewacja drewnianą lub/i dużymi tarasami nad pom. ogrzewanym? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.11.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Taras - nie trzeba robić takiego jak w projekcie. Można całkowicie wykreślić go z projektu i potem zbudować taki, jaki będzie potrzebny. Poza tym to taras na gruncie a nie na płycie.Obydwa domy są parterowe, dlatego nie rozumiem pytania o dużym tarasie nad pom. ogrzewanym?Chyba, że chodzi o dach płaski?Ja mam płaski kryty papą - był tańszy w budowie od skośnego. Pierwszy projekt - brak bezpośredniego przejścia dom-garażDrugi projekt - przy klasycznym układzie działki z wjazdem północy sypialnie dzieci od północy - czyli niedobór światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_kaminski 10.11.2017 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Źle się wyraziłem z tym tarasem. Mam złe doświadczenia z dachami płaskimi a raczej stropodachami U mnie wjazd jest od wschodu, więc w Jemiole cały tył będzie od zachodu co może być uciążliwe latem. No i ja będe miał raczej kotłownie na paliwo stałe więc drugi punkt dla Jemioła. Będe kombinować. Dzięki za uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.11.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 paliwo stałe we współczesnym domu energooszczędnym o małej powierzchni to wyrzucanie pieniędzy przez komin. Przy takim układzie jak twoja działka Jemioła od południa nie ma żadnego okna., IMHO się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts