kubawolanin 10.11.2017 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Dzień dobry. Do mojego powstającego domu mam do podłączenia wodociąg i kanalizację. Przez ulicę mam do pociągnięcia ok. 15 metrów rur - dla wodociągu i kanalizacji. To ma iść potem do studzienki a stamtąd do budynku. Z opisu wynika, że przyłącz ma zostać wykonany metodą przewiertu sterowanego - jak dobrze rozumiem to odbywa się to bez zajmowania pasa ruchu. Czy orientujecie się jakie są koszty takiego przyłącza? Czy MPWiK refinansują takie przyłącza (przynajmniej do studzienki)? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolewskiej 11.12.2017 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Wlasnie mam podobna sytuacje i zastanawiam sie, czy przewiert sterowany jest drozszy od klasycznego przeprowadzenia rur przez ulice czyli wykop z rozebraniem kostki? Czy jest jeszcze jakas trzecia mozliwosc? Ktora opcja jest najtansza, bo do wykopu trzeba wiecej pracy osob a do przewiertu pewnie drozszy sprzet do wynajecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.12.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 http://www.wierceniasterowane.pl/cennik.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts