Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak właściewie "oddzielić" lodówkę od piekarnika i imkrofali w słupku ?

Watton96

Recommended Posts

Jestem zmuszona mieć lodowke w zabudowie szer. 60 cm i tuz obok w zabudowie w slupku piekarnik i nad nim mikrofale. Czy jest to technicznie dozwolone/wlasciwe zeby zimna lodowka sąsiadowala z goracym piekarnikiem ? Czy nic sie nie bedzie wowczas dzialo z lodowka? Nie mogę zrobic nawet 10 cm przerwy miedzy lodowka a piekarnikiem, poniewaz zaraz za piekarnkiem beda drzwi do spiżarki a za tym narozne okno wiec nic sie nie da przesunac. Bardzo prosze o rady tych ktorzy tak maja jak rowniez wszelkich znawcow tematu : ) Dziekuje bardzo.

Należy zastosować jak najbliżej piekarnika maty termoizolacyjne są dostępne więc nie będzie dla szkody dla lodówki.

Znam takie przypadki i z powodzeniem ludzie stosują takie do ocieplania poddaszy. Nie trzeba kupować całej rolki a tylko jej część...niekiedy markety budowlane sprzedają odcinki.

Dobra jest folia Onduterm 15SP nazwę muszę podać ale nie jest to reklama albo coś z ich produktów co sprosta Twojemu problemowi w 100%.

Pozdrawiam

• 2 years później...
Jestem zmuszona mieć lodowke w zabudowie szer. 60 cm i tuz obok w zabudowie w slupku piekarnik i nad nim mikrofale. Czy jest to technicznie dozwolone/wlasciwe zeby zimna lodowka sąsiadowala z goracym piekarnikiem ?

I jak po tych 2 latach? Takie połączenie się sprawdziło?

Może jeszcze ktoś ma coś ciekawego do dodania w tej kwestii?