piotres87 12.11.2017 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Witajcie mam w planach remont pomieszczen w budynku gospodarczym z białej cegły z lat 60tych. budynek kilka lat temu został z zewnatrz ocieplony styropianem 8cm. problemem są białe wykwity które tworzą się na tynku mineralnym wewnatrz pomieszczen, na wysokości do ok 30cm od posadzki, na "lamperii" . jak to zwalczyć ? wiem że pomaluje lampie od nowa i za kilka miesięcy będzie to samo. zdjęcia: Niebieska lamperia była malowana 2 lata temu, żółta to pomieszczenie które mam w planach teraz robić. Jakiś środek zastosować przed malowaniem czy zostaje mi tylko osłona tego np. płytkami terakoty ? zastanawiam się tylko czy i one nie poodpadaja wraz z klejem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2017 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 woda ci gdzieś podciąga.Nie masz izolacji fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.11.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Szanowny Panie, przede wszystkim należy zlokalizować źródło zawilgocenia i je usunąć (wilgoć może być np. wynikiem braku izolacji fundamentów bądź nieciągłości tej izolacji). Po wykonaniu tych kroków polecam oczyścić ścianę z wykwitów, odpylić ją i zabezpieczyć preparatem grzybobójczym. Przed malowaniem nawierzchniowym, jako podkład proponuję zastosować farbę Śnieżka Zacieki-plamy: https://www.sniezka.pl/produkt/sniezka-zaciekiplamy Warto zadbać też o odpowiednią wentylację i ogrzewanie pomieszczenia. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts