artwenc 13.11.2017 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Witam Panowie, jako że nie mam doświadczenia w kwestii remontowania mam kilka pytań dotyczących kolejności podejmowanych działań przed malowaniem. Przejdźmy do szczegółów: Blok z wielkiej płyty, maluje cały pokój mam problem z miejscem pod parapetem kolo kaloryfera, firma ocieplala blok 3 lata temu i powstal zaciek kótry jest wyschnięty i się nie powiększa... moje pytanie dotyczy tego czego mam użyć przed malowaniem i kolejności działań: 1. zamierzam zdrapać tą farbę 2. po zdrapaniu dojdę do wielkiej płyty, czysta struktura betonu:), UŻYJĘ gruntu (teraz pytanie czy tego samego co przed malowaniem?) 3. kolejny etap jest największym problemem bo nie wiem czego użyć z racji tego ze jest to miejsce narażone na wilgoć, czy może ma być to gładź polimerowa? czy goldband, a później tynk? 4. jak już położę to co mi doradziliście to rozumiem, że wznów użyję gruntu i można malować załączam zdjęcia miejsca może komuś będzie łatwiej ocenić jakie kroki podjąć BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA WASZĄ POMOC I WYROZUMIAŁOŚĆ. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.11.2017 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) po zdrapaniu do płyty można od razu położyć tynk. Edytowane 14 Listopada 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts