zuraw78 15.11.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witam,Mam problem. Została u mnie zamontowana brama garażowa z Wiśniowskiego i generalnie wszystko fajnie dziala ale przy pelnym zamknieciu widze ze brama nie dolega do górnej uszczelki we wszystkich miejscach.Dokladnie to wyglada tak jakby brama w srodku byla wygieta ponieważ na rogach ladnie dochodzi ale im blizej srodka to szpara jest wieksza. Brama ma 5 metrów długości.Czy ktoś mial taki problem i mógłby się podzielić jak można to naprawić.Listwa z uszczelka wydaje mi sie ze jest prosto zamocowana bo sciana jest równa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.11.2017 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witam, Mam problem. Została u mnie zamontowana brama garażowa z Wiśniowskiego i generalnie wszystko fajnie dziala ale przy pelnym zamknieciu widze ze brama nie dolega do górnej uszczelki we wszystkich miejscach. Dokladnie to wyglada tak jakby brama w srodku byla wygieta ponieważ na rogach ladnie dochodzi ale im blizej srodka to szpara jest wieksza. Brama ma 5 metrów długości. Czy ktoś mial taki problem i mógłby się podzielić jak można to naprawić. Listwa z uszczelka wydaje mi sie ze jest prosto zamocowana bo sciana jest równa. Jeśli nie ma tej metalowej listwy usztywniającej na ostatnim panelu bramy - dwuteownika to problem jest i trzeba reklamować . Jeśli natomiast jest to po zamontowaniu napędu podnoszenia będzie przylegało na całości ...też tak miałem i jak zamontowałem napęd który jest przymocowany na środku dociska bramę w tym miejscu. Boki da się wyregulować, ale z tym u Ciebie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 15.11.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Jak montowała firma to telefon, żeby poprawili. A zdjęcie by się przydało, żeby dać jakąś opinię i porównać np. ze swoją bramą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuraw78 16.11.2017 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Dzięki za odpowiedzi. No wlasnie mam ta listwe na ostatnim panelu. Gosc ktory montowal mowil ze ona tez moze powodowac wyginanie sie panelu do srodka a dopiero to sie wyrowna pod wplywem temp ale jakos mi sie nie chce wierzyc. I ze ta listwe mozna sciagnac zeby sprawdzic.Musze wziasc poziomice i poprzykladac i sprawdzic gdzie jest problem.Cos tez wspominal ze mozna zamiast paska uzyc lancucha. wtedy naped bardziej dociagnie brame przy zamknieciu.Ja mam wlasnie pasek zeby uklad byl bardziej cichy. Ale czy to ma znaczenie to nie wiem. Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.11.2017 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Dokladnie to wyglada tak jakby brama w srodku byla wygieta ponieważ na rogach ladnie dochodzi ale im blizej srodka to szpara jest wieksza. Brama ma 5 metrów długości. Sprawdź czy nadproże nad bramą nie jest "wklęsłe", Najprościej zrobić to przy pomocy napiętego cienkiego sznurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 20.11.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Podpowiedzcie co może być powodem rozgięcia mocowań dolnej rolki przy pierwszym panelu? Rolki są krzywo i brama się nie zamyka. Chodzi o ten element poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 20.11.2017 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Tak w ogóle to przydałyby się jakieś dobrej jakości zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 21.11.2017 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Tak w ogóle to przydałyby się jakieś dobrej jakości zdjęcia.Nie mam w tym momencie jak zrobić zdjęć, bo będę na budowie dopiero w weekend. Ale jest tak jak napisałem, te elementy trzymające pierwsze rolki po lewej i prawej stronie po prostu się tak jakby rozwinęły przez co rolki są krzywo. Czy tam czasem nie powinny być wzmacniane uchwyty dwoma spawami, które by zapobiegaly tego typu sytuacjom? Gdzieś na Youtube znaliazem, że pierwsze i ostatnie rolki mają takie wzmocnienia w innych bramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 21.11.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Wyszedł dodatkowy problem. Blokuje się zapadka w zabezpieczeniu w przypadku pęknięcia sprężyny. Ale co ciekawe sprężyny wyglądają na całe i naprężone. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.11.2017 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Wyszedł dodatkowy problem. Blokuje się zapadka w zabezpieczeniu w przypadku pęknięcia sprężyny. Ale co ciekawe sprężyny wyglądają na całe i naprężone. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Kolego, Ty naprawdę musisz zrobić zdjęcia w czym problem.......pisanie bez foto w dzisiejszych czasach mija się z celem i mało kto jest w stanie Ci odpowiedzieć. Pierwsza rolka bramy liczy się od dołu to co pokazujesz to jakiś element na pewno nie pierwszej rolki! To na fot. to pierwsza rolka prawa i lewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.11.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 A jeszcze jedno zdjęcie- jak widzisz uchwyt napędu bramy doskonale dociska ten element do uszczelki na listwie ściennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 22.11.2017 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Kolego, Ty naprawdę musisz zrobić zdjęcia w czym problem.......pisanie bez foto w dzisiejszych czasach mija się z celem i mało kto jest w stanie Ci odpowiedzieć. Pierwsza rolka bramy liczy się od dołu to co pokazujesz to jakiś element na pewno nie pierwszej rolki! To na fot. to pierwsza rolka prawa i lewa To co pokazałem na zdjeciu to uchwyt pierwszej rolki w mojej bramie. I z tą przesadną pewnością to nie porzesadzajmy. Poniżej fotka znaleziona w sieci jak to wyglada: I ten alement uległ rozgięciu, w taki sposób, że o śrolki była krzywo. Dodatkowo tak jak pisałem jakimś sposobem blokuje się prawa zapadka od zabezpieczenia w przypadku pęknięcia sprężyny. Poniżej zdjecie jak to aktualnie wygląda z włożonym gwoździem, żeby dało się ouścić bramę. (niestety nie ją robiłem, więc nie widać całosci). Ale jak dla mnie sprężyna jest napięta, wiec czemu ta blokada działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 28.11.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 To co pokazałem na zdjeciu to uchwyt pierwszej rolki w mojej bramie. I z tą przesadną pewnością to nie porzesadzajmy. Poniżej fotka znaleziona w sieci jak to wyglada: [ATTACH=CONFIG]401556[/ATTACH] I ten alement uległ rozgięciu, w taki sposób, że o śrolki była krzywo. Dodatkowo tak jak pisałem jakimś sposobem blokuje się prawa zapadka od zabezpieczenia w przypadku pęknięcia sprężyny. Poniżej zdjecie jak to aktualnie wygląda z włożonym gwoździem, żeby dało się ouścić bramę. (niestety nie ją robiłem, więc nie widać całosci). Ale jak dla mnie sprężyna jest napięta, wiec czemu ta blokada działa? [ATTACH=CONFIG]401557[/ATTACH] ..Jeśli to faktycznie brama firmy Wiśniowski to chyba masz ją 'troszkę' źle poskładaną - sprężyna przy bębnie nawojowym ?? Nigdy takiego czegoś nie widziałem przy bramach Unipro czy Unitherm SSp Wiśnowskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 28.11.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Kto to w ogóle zakładał? Sam to robiłeś czy miałeś jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 28.11.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Kto to w ogóle zakładał? Sam to robiłeś czy miałeś jakąś firmę? Zapomniałem napisać, że to Krispol podpiąłem się pod temat, żeby nie zakładać nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tikavi 05.11.2024 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada Mam ten sam problem co autor tematu. Górny panel odstaje około centymetr od pionu. Ustawienie większej siły docisku nic nie daje bo pasek już się rozciąga a brama dalej nie dolega. Brama 5m Wiśniowski, napęd metro 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.11.2024 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 18:33 6 godzin temu, Tikavi napisał: Mam ten sam problem co autor tematu. Górny panel odstaje około centymetr od pionu. Ustawienie większej siły docisku nic nie daje bo pasek już się rozciąga a brama dalej nie dolega. Brama 5m Wiśniowski, napęd metro 1000. Regulacja na górnych rolkach nie pomaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts