talska 15.11.2017 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Mam problem z moja podłogą z gresu szkliwionego i potrzebuje porady/pomocy. Po remoncie zostały na plytkach uporczywe resztki kleju od tasmy malarskiej ktore po przeszukaniu porad w necie potraktowalam clit bang i szorstka strona gabki do mycia naczyn - klej szedl ale na kaflach pozostaly jasniejsze plamy, jakby odbarwienia od srodka czyszczacego jak mniemam. Prosze o pomoc i rade jak pozbyc sie tych plam, jak przywrocic gres do jego swietnosci? Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2017 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 chyba starliście szkliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 18.11.2017 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Odbarwienie, albo lekko zeszlifowane szkliwo. Na następnych kafelkach użyjcie po prostu masła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talska 02.12.2017 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Tego się właśnie obawiam. Jest jakiś sposób żeby to naprawić? Poza wymianą kafli rzecz jasna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talska 02.12.2017 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Odbarwienie, albo lekko zeszlifowane szkliwo. Na następnych kafelkach użyjcie po prostu masła. Ale co z tym masłem? W sensie że klej następnym razem potraktować masłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 02.12.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Ale co z tym masłem? W sensie że klej następnym razem potraktować masłem? Tak, klej z takich taśm schodzi po potraktowaniu zwykłym masłem, takim z krowiego mleka. Nawet nie trzeba szorować. Edytowane 2 Grudnia 2017 przez samotnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talska 03.12.2017 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 A te płytki to może ktoś kiedyś przez pomyłkę zaimpregnował? Ze zdjęcia wnioskuję że to jest raczej odbarwienie spowodowane środkiem chemicznym bo widać tam ostre karawędzie plamy. Tam gdzie krawędzie plamy są rozmyte powodem może być zmatowienie szkliwa przez szorstką powierzchnie gąbki. Jeśli powierzchnia szkliwa jest zmatowiona to łatwo to sprawdzić poprzez nałożenie na to miejsce cienkiej warstwy tłuszczu. Jak plama zniknie to znaczy że powierzchnia jest zmatowiona. Powiedziano mi w sklepie ze gresu szkliwionego się nie impregnuje. Zrobię test z tłuszczem. Dzięki za podpowiedź. Pytanie jak na trwałe usunąć te wybarwienia? Sa jakieś środki przywracające połysk zamówiony plytkom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts