Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie 50m2 możliwe aranżacje

inter321

Recommended Posts

Witam,

W najbliższym czasie rozpocznę wykańczanie mieszkania, ponieważ kompletnie się na tym nie znam zwracam się z prośbą o pomysły na moje małe M:)

jedyne na czym mi zależy to oddzielenie aneksu kuchennego od salonu tzn nie chciałabym stawiać ściany i zagracać ale chciałbym jakkolwiek wyodrębnić przestrzeń kuchenna :)

czysty plan.jpg

Edytowane przez inter321

przyznam że nigdy nie pomyślałam aby w tym miejscu zrobić kuchnię:) jedynym minusem jest dla mnie odległość od okna na czym mi zależy..;( obecnie mam ślepą kuchnię i teraz chciałam mieć choć w pobliżu okna.. jednak jak patrzę jak bardzo praktycznie jest takie rozstawienie to zastanawiam się nad porzuceniem marzeń o widnej kuchni :)

Baaaaardzo dziękuję :)

Problemem jest wąska sypialnia - łóżko z zagłówkiem będzie miało 220 cm długości. Czyli na przejście zostaje 25 cm

Więc ścianę trzeba przesunąć o co najmniej 30-50 cm, jeśli sypialnia miałby być wygodna.

Ale kuchnię można zostawić na swoim miejscu:

ff4d3307bc46cda3gen.png

Ścianka TV murowana z cegły.

inspiracja:

http://s2.domideco.pl/a/a4/a409b7512f3a02fb852bfa29b33295b9_800.jpg

Drzwi do sypialni najlepiej z wstawkami z mlecznego szkła aby doświetlać korytarz.

Drzwi do salonu chyba najlepiej zlikwidować.

Stół może też być okrągły (mniej kantów do obijania się).

Edytowane przez Elfir

A czy myślicie że taka narożna kuchnia ale z przesunięciem zlewozmywaka pod okno zda egzamin? w sumie jest to ponad 4 metry od pionu..

trochę się obawiam problemów z odpływem lub słabego' wyciągu' w okapie.. chyba że cztery metry to wcale nie jest dużo? nie mam pojęcia nigdy się czymś takim nie zajmowałam :)

• 3 weeks później...

Na taką ściane i przy tym metrażu szczere polecam sprawienie sobie projektora - dodajmy niedrogie głośniki podwieszane na ścianie i małym kosztem robimy sobie bardzo fajny "man cave". Przy tym oszczędzamy sporo przestrzeni - całość miejsca pod ścianą nadal jest do dowolnego wykorzystania - nie jesteśmy ograniczeni do komody pod tv, równie dobrze może być tam stół.

[sPAM]

Edytowane przez Elfir
blog powiązany ze sklepem