MattTrophy 15.11.2017 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witam Panowie i Panie Postanowiłem do Was napisać gdyż zamierzam wziąć się za remont tego garażu. Plany mam takie by lewą część przerobić na typowy garaż z drzwiami i ścianami pytanie z czego najtaniej i najprościej zrobić takie ściany oraz drzwi może jakaś wykładzina albo np jak fajnie zeszlifowac te bele wewnątrz kostka czy wylewka jakie oświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.11.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Nie wiem w czym Ty widzisz problem. Ściana pomiędzy dwoma stronami to zwykła płyta OSB przykręcona do istniejących słupów. Odnośnie drzwi to najlepiej stelarz z kątownika stalowego wypełniony deskami a jeżeli nie ma możliwości to zwykle robi się konstrukcję w literę Z która przy prawidłowym wymierzeniu i naprężeniu gwarantuje ze przęsła nam się nie opuszczą i nie będą w przyszłości ocierały o posadzkę. Innym sposobem jest zakup i montaż zwykłych stalowej bramy garażowej uchylnej. W marketach są to dość tanie rzeczy rekompensujące wydatek na materiał oraz robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia3 29.12.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Nie znam się na remontach, pewnie mój maż mógłby więcej napisać na ten temat. Jedynie mogę podpowiedzieć, żeby jednak zainwestować w bramę automatyczną. Jest to wydatek jednorazowy, a naprawdę ułatwia życie kierowcy. My mamy dwie bramy segmentowe, a do magazynu mąż zamówił bramy rolowane z , z tego względu, że zajmują mało miejsca Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts