Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stary Garaż jakie proponujecie zmiany remontowe

Recommended Posts

Witam Panowie i Panie

Postanowiłem do Was napisać gdyż zamierzam wziąć się za remont tego garażu. Plany mam takie by lewą część przerobić na typowy garaż z drzwiami i ścianami pytanie z czego najtaniej i najprościej zrobić takie ściany oraz drzwi może jakaś wykładzina albo np jak fajnie zeszlifowac te bele wewnątrz kostka czy wylewka jakie oświetlenie

20171114_130640.jpg

Nie wiem w czym Ty widzisz problem. Ściana pomiędzy dwoma stronami to zwykła płyta OSB przykręcona do istniejących słupów. Odnośnie drzwi to najlepiej stelarz z kątownika stalowego wypełniony deskami a jeżeli nie ma możliwości to zwykle robi się konstrukcję w literę Z która przy prawidłowym wymierzeniu i naprężeniu gwarantuje ze przęsła nam się nie opuszczą i nie będą w przyszłości ocierały o posadzkę. Innym sposobem jest zakup i montaż zwykłych stalowej bramy garażowej uchylnej. W marketach są to dość tanie rzeczy rekompensujące wydatek na materiał oraz robociznę.

• 1 month później...
Nie znam się na remontach, pewnie mój maż mógłby więcej napisać na ten temat. Jedynie mogę podpowiedzieć, żeby jednak zainwestować w bramę automatyczną. Jest to wydatek jednorazowy, a naprawdę ułatwia życie kierowcy. My mamy dwie bramy segmentowe, a do magazynu mąż zamówił bramy rolowane z :spam:, z tego względu, że zajmują mało miejsca Edytowane przez Greengaz