Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiana taryfy z G11 na G12 U kogo podpisac umowe?

Busters

Recommended Posts

Z tauronem czy szukac jakiegos posrednika? Mozna teraz trafic na jakas promocje czy to niewarte zachodu?

Uważasz, że jakikolwiek pośrednik działa charytatywnie?

Nawet jeśli kusi atrakcyjnymi promocjami, to per saldo musi mieć z tego zysk. Na który Ty się złożysz.

Najlepsza opcja to kupować energię od tego samego podmiotu, który ją dostarcza, bez pośredników.

Najlepsza opcja to kupować energię od tego samego podmiotu, który ją dostarcza, bez pośredników.

Kupowanie u swojego operatora to loteryjka - zazwyczaj da się prąd kupić sporo taniej (chyba, że ktoś ma szczęście akurat mieszkać na "właściwym" terenie).

Zazwyczaj opłaci się wziąć innego sprzedawcę energii.

Fortum przez pół roku "sprzedaje" prąd za darmo w taniej strefie G12 przez pół roku od podpisania umowy. A potem też ma nie drożej, niż obecny operator.

Uważasz, że jakikolwiek pośrednik działa charytatywnie?

Nawet jeśli kusi atrakcyjnymi promocjami, to per saldo musi mieć z tego zysk. Na który Ty się złożysz.

Uwazam, ze sa rozni sprzedawcy i mozna wybrac tego najtanszego. Czego nie zrozumiales? Chyba logiczne, ze posrednik rowniez musi zarobic.

Dla przykladu Kaizen podal fortum i powiedzial co atrakcyjnego oferuja. Zawsze mozna porownac ich oferte z tauronem. Mam ogrzewanie na prad i zawsze mozna cos zyskac.

Zgrywasz madrale, a nawet pytania nie zrozumiales. Nie smiec mojego tematu jak nie masz nic konstruktywnego do dodania.

Nie interesuje mnie gdzie robisz zakupy wiec reklamuj sie gdzie indziej.

Kaizen - dzieki, rozmawialem z fortum promocja dosc ciekawa i mozesz po 6 miesiacach zrezygnowac z umowy, wiec nie jestes w zaden sposob uwiazany.

Dokładnie jak Kaizen pisze. Fortum i 2 taryfa za free :)

O promocji Fortum:

http://www.jakoszczedzic.pl/2017/08/darmowy-prad-przez-10-godzin-dziennie-fortum-darmowe-godziny.html

Kalkulator na stronie Urzędu Regulacji Energetyki:

https://ure.gov.pl/ftp/ure-kalkulator/ure/formularz_kalkulator_html.php

Grupowe zakupy prądu (nie wnikałem jeszcze w szczegóły bo korzystam obecnie z promocji Fortum:

https://www.ogarniamprad.pl

Nikt Ci nie broni po okresie promocji zmienić operatora.