mistalova 17.11.2017 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Coś mnie naszło na eksperymenty... Założyłem zamiast jednego z anemostatow na nawiewie zwykłą kratkę - cos takiego Wziąłem anemometr i pomierzylem przepływ strumienia i się mocno zdziwiłem... Okazuje się, że kratka stawia o wiele mniejszy opór niż anemostat - moze więc byłaby lepsza niz anemostat? Skoro zapewnia większy przeplyw, to można by zmniejszyć wydajność reku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 18.11.2017 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Jak uwzględniłeś różnicę szerokości strumieni kratki i anemostatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.11.2017 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Po prostu zostaw dziurę będzie największy przepływ.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 18.11.2017 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 A merytorycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2017 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Jak duza byla roznica ?Ile wynosila dla anemostatu, kratki w samego otworu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 21.11.2017 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Anemostat ok. 30m3/h, kratka ok. 40m3/h. Czyli jakieś 33% więcej - nawet uwzględniając błąd pomiaru i jakość anemometru, to wychodzi całkiem spora różnica. Samego otworu nie mierzyłem, nie zostawię przecież dziury w suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts