Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt salonu

Jinikao

Recommended Posts

Pod telewizorem nie wolicie zamykanych szafek? Chociażby na DVD czy dekoder?

Bo teraz jest tylko dekoracyjny panel.

Gdzie trzymacie drewno do kominka?

jak jest odległość stołu od ściany?

jaka jest szerokość przejścia między stołem a kominkiem?

Pod telewizorem nie wolicie zamykanych szafek? Chociażby na DVD czy dekoder?

Bo teraz jest tylko dekoracyjny panel.

Gdzie trzymacie drewno do kominka?

jak jest odległość stołu od ściany?

jaka jest szerokość przejścia między stołem a kominkiem?

ten panel to właśnie poukladane drewno:P z tym stolem musze pokombinowac jeszcze

Co byście w tym projekcie zmienili?

salon

[ATTACH=CONFIG]401243[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]401244[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]401245[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]401246[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]401247[/ATTACH]

ja bym jeszcze przemyślała oświetlenie, tzn. na pewno dodałabym więcej źródeł światła, lampy boczne.

Wnętrze wygląda dosc funkcjonalnie.

Oświetlenie jest tam niedostateczne - będzie ciemno. Lampa nad stołem jest OK, ale oprócz niej powinny być około 3 punkty świetlne a jest jeden. Ta część z drzwiami weściowymi - i chyba łazienkowymi? to bedzie troche zmarnowana przestrzeń bo raczej to bedzie pełnić rolę korytarza - warto tam wstawić szafę.

Do kuchni zmniejszyłbym szerokość przejścia a na górze wykonałbym nadproże - cel to ograniczenie przepływania zapachów z kuchni na salon.

Stół jednak nie bedzie mógł stać tak blisko sciany - trzeba zachowac około 1m odstępu aby ustawić krzesła. Realne ustawienie mogłoby byc takie ze stł stałby w odwrotnej płąszczyźnie i odpowiednio krzesłą.

Oczywiście usunałbym kominek jako urządzenie kosztowne, śmiecące i nieprzydatne

Edytowane przez Adam626