mike_mtb 20.11.2017 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Witam (po raz pierwszy). Do tej pory ogarniałem budowę tylko czytając, ale teraz potrzebuję małej podpowiedzi odnośnie kanalizacji poziomej- mamy taki projekt: 1. Co sądzicie o pionie K1- nie dość, że w ścianie nośnej to jeszcze zaraz przy części wypoczynkowej salonu. Chyba większy sens przerzucić go do ganku i ew. tą ściankę działową przesunąć o 10cm? 2. Jakoś dziwnie rozwiązane jest połączenie pomiędzy punktem "4" a K4 i dalej łazienką. Łazienka niby cała schodzi do pionu K4. Nie lepiej jest zrobić trójnik jeszcze w części poziomej? A na schemacie poprzecznym jest to tak rozrysowane- wg mnie nie jest to tożsame z rzutem (bo na rzucie jest trójnik z pionu a potem dopiero trójnik na WC/ umywalka + natrysk; a na przekroju są dwa trójniki na pionie. 3. Poziome części są 160 a piony już 110- rozumiem, że redukcja ma być zaraz za kolankiem na części pionowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.11.2017 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Kto nie wykuwał otworu na kolanku i nie kręcił żmijką w żeliwnej rurze fi100 zarosniętej tłuszczem z mydła i zlewów oraz kłakami, ten może się dziwić po co poziomy sa fi160. Osobiście sie nie dziwię. To jest parterówka? 160 jako niedostępna to jest rozsądnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike_mtb 21.11.2017 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 2 piętra.Nie dziwię się że poziomy są 160- wszędzie gdzie zaglądałem to tak kazali robić i to jest ok. Piony są 110. Redukcja chyba zaraz za kolankiem na części pionowej? tak żeby spod chudziaka wystawał już kielich 110? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts