matiix 20.03.2018 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 S|orki żle ci odpowiedziałem w e-mailu , żle zajarzyłem słowa Dachówki wentylacyjnej nie mam żadnej połać 14x 6,3m. Ja stwierdziłem po kiego ciula. Tak jak kolega pisał wcześniej dachówka nie jest szczelna a na górze ma gąsior , który też nie jest jakiś super szczelny ja mam tylko szczotki założone. Przy twoim dachu jakoś nie widze sensu bo masz krótkie połacie no chyba że coś to po dwa na strone - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 23.03.2018 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Nadrobiłem braki w dzienniku. Gratuluję, robota idzie jak burze Tylko jak to jest u Ciebie z ta izolacja pozioma na ławach i ścianach fundamentowych? Czy dobrze zrozumiałem, że jest tylko w garażu? Ja mam trochę bzika na punkcie fundamentu i izolacji i od dawna rozkminiam jak to najlepiej zrobić, nie chce Cię denerwować, ale się trochę przeraziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 23.03.2018 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Tak mam pape tylko w garażu. Za naradą kier bud plus majstra nie dałem papy na całym domu miedzy ławą a ścianą fundamentową tylko w garażu. Bardzo możliwe że to błąd, oszczędność niewielka a moga być problemy. Teraz już musztarda po obiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 23.03.2018 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 S|orki żle ci odpowiedziałem w e-mailu , żle zajarzyłem słowa Dachówki wentylacyjnej nie mam żadnej połać 14x 6,3m. Ja stwierdziłem po kiego ciula. Tak jak kolega pisał wcześniej dachówka nie jest szczelna a na górze ma gąsior , który też nie jest jakiś super szczelny ja mam tylko szczotki założone. Przy twoim dachu jakoś nie widze sensu bo masz krótkie połacie no chyba że coś to po dwa na strone - Skonsultowałem z kier bud i ma podobne zdanie, że można dac ale nie jest to konieczne. Uczulił mnie tylko żeby te dachówki miały kratkę żęby ptaki gniazdek nie uwiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 23.03.2018 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Tymczasem u mnie robota idzie pełną parą. Ekipa dzisiaj pracowała do 17:30, jutro sobota i też działają od samego rana na poczet wolnego czwartku i piątku przed świetami. Na zdjęciach widać już konstrukcje dachu. Kier bud nie miał zastrzeżeń do konstrukcji. Całość dachówki przyjechała już dzisiaj. Jutro okna na jedną połać. Brakło trochę membrany, trzeba będzie domówić. Jutro dowiozę na budowe kominki wentylacyjne. Rura spalinowa jest, blacha też. Rynny Kominy i ściany nośne na poddaszu również w trakcie. Jutro pierwszy dzień od stycznia będę cały dzień na budowie. Bardzo się cieszę że będę miał okazje przypilnować montaż okien dachowych, dachówki i obróbki. No i przy okazji coś posprzątać na działce bo bałagan ja w cygańskim obozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.03.2018 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 To radiator zwany wieńcem (który należy robić ze 20-30cm niżej, żeby na nim dać termoizolację żeby nie wysyłać ciepła do góry), czy to jest jakaś termoizolacja? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=409845 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 25.03.2018 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Hej Kaizen, to wieniec, jak można by to oizolować, bo ja nie mam pojęcia, wykonawca chyba też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.03.2018 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Hej Kaizen, to wieniec, jak można by to oizolować, bo ja nie mam pojęcia, wykonawca chyba też nie Na ten sposób pewnie masz za bardzo obniżone krokwie. Dobre pytanie, czy ocieplenie tego dookoła wchodzi w grę. Może jakiś XPS albo piana? Jakby nie było wieńca to niejeden ciął mur - zwłaszcza przy BK to najłatwiejsze rozwiązanie. Niestety, mało kto z budowlańców ma świadomość, że kiedyś to nie robiło właściwie różnicy, bo domy były dziurawe jak sito. A teraz, gdy domy są dobrze izolowane i szczelne robi to zauważalną różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 25.03.2018 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Tak to powinno wyglądać http://drewnianapolska.eu/forum/printview.php?t=41&start=60 przedostatnie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 27.03.2018 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Dach w trakcie budowy. Dachówka brass tegalit idealna pod względem wizualnym. Kominków wentylacyjnych sporo ale tyle musi być. Jutro mam obiecany że ekipa zrobi mi szpalety pod ciepły montaż. Na przyszły tydzień umawiam ekipe do pomiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 28.03.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Fajnie ta dachówka wygląda, dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 28.03.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 faktycznie fajna, ja żałuję że dałem Oreę 9, bardzo krzywa.A po co tyle tych kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 28.03.2018 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Świetna dachówka, bardzo ładnie wygląda. Myśleliśmy o niej, ale chyba budżet nie puści i będzie blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.03.2018 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Tu na środku odległość dołu dachówek od rynny jest większa, niż po bokach. Nie powinno być odwrotnie? To rynna ma spadek do środka (i tam będzie odpływ), czy dachówka poziomu nie trzyma i środkiem jest wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 28.03.2018 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) @Kazien: rura sputowa jest na środku, tuż obok daszku nad wjeście. @Robaczywy: W przypadku mojego dachu cena tegalitu i orea była dokładnie taka sama. Sąsiad ma Orea i słabo to wygląda, więc u mnie wybór był prosty. Tegality ma droższe dodatki więc sporo zależy od tego jak skomplikowany jest dach. @Robaczywy: ile taniej wyjdzie blacha zamiast dachówki? Ja myślałem o blasze na rąbek stojący ale dużo taniej to nie wychodziło. Edytowane 28 Marca 2018 przez janosik86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 25.04.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Kurcze przegapiłem Twoje pytanie, sorry Tysenia z Blachotrapezu wyjedzie około 6-7 tys taniej niż Tegalit. To jest blacha płaska: https://www.blachotrapez.eu/files/modules_picture/foto393.jpg Przy okazji zapytam, gdzie i jakie nadproża kupowałeś? L19/12 nie idzie dostać w Małopolsce. Są L19/9 w Tazbudzie, ale to mniej chętnie. edit: uuups wrzuciłem dwa razy posta, i chyba nie mogę usunąć :/, link działa tylko w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 25.04.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Wejdź w edycję posta i tam będziesz miał usuń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 25.04.2018 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Hej,ja miałem nadprożą cermiczne, w środku zbrojenie i zalewne betonem, coś takiego:http://budmax.eu/nadproza/ nie miałem problemu z kupnem takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 25.04.2018 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Pare foto, wprawdzie sprzed kilku dni, mam nowsze ale czekają na zgranie z aparatu. SSO zakończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyjter83 25.04.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Gratuluję SSO jaki na ten moment masz koszt budowy? Może być PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts