Michumm 29.11.2017 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Witam, po bliźniaku, zapadła decyzja o budowie domu, typ tylko po amerykańskiemu, padło na http://www.eplans.com/house-plans/epl/hwepl73178.html czy ktoś zna biuro, które bedzie współpracować i podciagnie pod nasze prawo budowlane jak i materiały? Potrzebna będzie też piwnica. Czy ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 29.11.2017 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Nie łatwiej i taniej będzie zrobić projekt indywidualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michumm 29.11.2017 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Właśnie się pytam, wzór jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2017 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Zobacz blog Pani Dyrektor - architekt zakochana w amerykańskiej stylistyce budownictwa. Planów ci nikt nie przerysuje 1:1- istnieje coś takiego jak własność intelektualna i prawa autorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michumm 30.11.2017 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Po zakupie planów projekt jest mój i mogę go modyfikować wg potrzeb własnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 30.11.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Po zakupie planów projekt jest mój i mogę go modyfikować wg potrzeb własnych. Tylko jeśli dostaniesz zgodę na modyfikacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michumm 30.11.2017 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Czy dobór materiałów jest z góry ustalony? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.12.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Nie masz racji.Projekt zawsze jest architekta.Dom wybudowany z tego projektu jest twój. Przerysowanie go przez innego architekta, który zgodnie z polskim prawem musiałby się pod nim podpisać, jest plagiatem. Ten dom będzie wymagał nie tylko zmiany materiałów budowlanych ale i dostosowania do polskich przepisów dotyczących energooszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts