seba_552 29.11.2017 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Witam . Mam problem z mapka do celów projektowych . Mapka byla zrobiona w kwietniu tego roku ,gdzie wrysowano jak ma budynek byc dobudowany do istniejącego gdzie nie było fundamentow ,murów itp .Na dzień dzisiejszy stan mam surowy zamknięty , istalacja wod-kan , podłogowk,wylewki i elektryka zrobiona i teraz zabrałem się za instalację gazową zewnętrzna prowadzoną od butli. Projekt zrobiony a w urzędzie mówią ,ze jest zła mapka ,bo budynek juz istnieje i zostały postawione mury ,zrobione instalację . Przecież to jest okres budowy i co chwilę się coś zmienia wiec mam znów zrobić nową mapkę i dopłacać do projektu gazowego ,bo jest zła mapa ? Wy tez tak mieliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.11.2017 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Mapa d.c.projektowych jest aktualna do momentu zaistnienia zmian. Są zmiany, to = nowa mapa. Mapa nie jest zła (w sensie wadliwa), ona jest NIEAKTUALNA wskutek twoich działań inwestycyjnych. Czemu nie zlecałeś projektu gazu od razu z całym projektem budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts