kurtz 01.12.2017 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Czym uszczelnić przepust fundamentowy fi 200? Instalator wstrzyknął tam piankę miedzy rurę kanalizacyjną a przepust, ale chciałbym to jakoś poprawić, mogę wydłubac piankę i czymś to zakleić, tylko czym?Mam sika 11FC+ - nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 01.12.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Powinna się nadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 01.12.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Ja kupiłem uszczelkę gumową taką z kołnierzem świetnie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 01.12.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Czym uszczelnić przepust fundamentowy fi 200? ? Po co w ogóle uszczelniać? Tomraider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 01.12.2017 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Po co w ogóle uszczelniać? Tomraider. mam bardzo wysoki poziom wód gruntowych a przez pianke woda przesiąknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.12.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 mam bardzo wysoki poziom wód gruntowych a przez pianke woda przesiąknie Na zewnątrz fundamentów masz wyższy poziom wód. gruntowych, niż wewnątrz fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 02.12.2017 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Na zewnątrz fundamentów masz wyższy poziom wód. gruntowych, niż wewnątrz fundamentów? a woda opadowa? narazie z całego dachu spływa mi pod fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.12.2017 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Wody z dachu nie wpuszczaj pod fundament to spory błąd. Jeżeli nie masz piwnicy zostaw piankę w przepuście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 02.12.2017 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Wody z dachu nie wpuszczaj pod fundament to spory błąd. Jeżeli nie masz piwnicy zostaw piankę w przepuście. narazie mam papę na dachu więc rynien brak, stąd ta woda a sama pianka to trochę uszczelnia od wody? mam na to juz przyklejony styrodur i trochę nie chce mi się go odklejać, chyba zostawie tą piankę, zwłaszcza, że pewnie między ławą a ścianą fundamentową woda i tak może penetrować, przy stojącej wodzie ciężko to uszczelnić na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 02.12.2017 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 mam bardzo wysoki poziom wód gruntowych a przez pianke woda przesiąknie Wysoki poziom wód gruntowych występuje na całej Twojej działce , więc między fundamentami też, uszczelnianie pianką kompletnie nic nie da,robi się to po to by podczas zasypywania nie wleciał np.kamyk między rurę a otwór w ścianie fundamentowej który mógłby zniszczyć rurę. Z wodą nie wygrasz jeśli nie masz spadu i rowu do odprowadzania. Uszczelnienia w takich miejscach w praktyce nic nie dają poza spokojnym sumieniem inwestora. Tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts