kasia38 03.12.2017 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Witam, jako że nie wiem gdzie wkleić temat wklejam sie tu. Może znajdzie sie ktos kto pomoże. Noszę sie z zamiarem zakupu działki. Działka jest w drugiej linii zabudowy i prowadzi na nią droga dojazdowa ( będąca częścią mojej działki) o szer. około 4m. Szerokośc ta nie jest pewna ponieważ inna jest na początku inna na końcu. Dokładnie znana bedzie po wizycie geodety. Zakładam jednak że nie bedzie mniejsza niz te 4m. Droga głowna to droga nieutwrdzona o szer. około 5,30. Na działce po prawej stronie stoi nowy dom z już zaczętym ogrodzeniem. Działka po stronie lewej jest ogrodzona siatką. Obie działki stykają sie z drogą głowną pod kątem prostym - dołaczyłam rysunek dla jasności. I teraz moje pytanie - czy taki wjazd na moją posesję będzie wygodny? Czy nie będe miała problemu z wjazdem nie mówiąc o tym czy wjadą samochody zaopatrujące budowę? A może spróbować dogadać sie z sasiadem nr 1 i odkupić od niego róg jego działki tak żeby wjazd do mnie był ścięty? A może istnieją jakieś przepisy regulujące takie kwestie? Edytowane 3 Grudnia 2017 przez kasia38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 03.12.2017 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Zdjęcie jest nieczytelne.Takie kwestie zwykle reguluje MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.12.2017 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Wjazd z drogi 4 metrowej będzie niewygodny, dla aut ciężarowych niemożliwy. Ale jak nie zrobisz ogrodzenia to pojazdu budowy dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.12.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Osobówka i multicar dadzą radę, grucha i cieżarówkamoże na trzy razy, coś większego NIE. Jesli w MPZP nic nie ma w temacie, a sąsiedzi nie wyrażą zgody na podział i dokupienie trójkątów prostokątnych o boku po 2m ( po 3m to wypas)) to życie bedzie cięzkie a budowa paskudna. Materiał będizesz z ulicy wozić taczkami ?????????????? Grucha nie wjedzie Stetter nie sięgnie, czyli kicha.W MPZP w tresci bywają szerokości dróg, jeśli o ścięciu narożników nie ma nic na załacznku graficznym (często o indywidualnych zjazdach nic nie ma) to pozostaje tylko dobra wola sąsiadów. Jeśli, czego Ci nie życzę, szerokość dojazd okaże się bliżej 4 lub 3m (!!!) to tragedia. Będziesz się meczyć Ty, rodzina i goście. Nie masz innej działki na oku? Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts