Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Decyzja - robić wyspę czy nie. Dosyć pilne :-)

Whiti1

Recommended Posts

kuchnia z salonem z wyspą.jpg

Cześć, w tym tygodniu zamawiam kuchnię - dlatego sprawa dosyć pilna :-) Mąż nasuwa mi wątpliwości - czy wyspa kuchenna nie zagraci wnętrza? Czy w takim razie ją zamawiać? Ja widzę same plusy: dodatkowy blat, oddzielenie salonu od kuchni, wytyczenie od wejścia szlaku do salonu, bo jednak wejście do salonu jest w niefortunnym miejscu. Dodatkowo boję się że bez wyspy kuchnia będzie jak na dłoni, a taka wyspa to jednak delikatna bariera itp. Niestety nie mam na tyle wyobraźni, żeby wiedzieć czy mamy faktycznie miejsce na taką wyspę? Czy nie będzie zbyt ciasno i niewygodnie? Podpowiedzcie, proszę! :-) Być może umeblowanie salonu jest po prostu nietrafione? Każda uwaga cenna! :yes:

Wyspa jak najbardziej tak. Jak dla mnie to 85 cm na przejście to trochę za ciasno. Lepiej skróć wyspę do 120 cm i wtedy będziesz miła wygodniejsze przejście po bokach.

Proponuję, żebyście wzięli płytsze szafki - 40 zamiast 60 cm i zrobili miejsce na hokery.

Mimo, że stół jest blisko - to taka barowa wyspa cieszyłaby się większym powodzeniem na szybkie przekąski.

Masz źle rozplanowane ustawienie płyty - gorzej już jej chyba nie można było jej ulokować. Przestaw ją tak aby dwie osoby miały swobodny dostęp.

Edytowane przez nuxe

Bardzo wam dziękuję za wskazówki. Utwierdziliście mnie w decyzji, ze wyspa zostaje. Spróbujemy ją trochę zwęzić. Pierwotnie miało być po 1 m z każdej strony na przejście ale wtedy wyspa wyglądała dosyć zabawnie, tzn. była za krótka. Spróbuję wypośrodkować. Płyta indukcyjna jest w innym miejscu, źle to narysowałam :-) Układu już nie zmienię. Ścianki już stoją, instalacje są wypuszczone także teraz tylko decyzja z wyspą czy bez.

Wielkie dzięki :)