belliash 05.12.2017 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Czesc, Istnieje jakis system (jak Z-Wave) z kontrolerem montowanym na szynie DIN?Chcialbym zainstalowac kontroler w rozdzielni elektrycznej i bezprzewodowo podpiac do niego kilka czujnikow:* gazu i/lub czadu* temperatury* PM2.5 CO2* wilgotnosci Polecicie cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 05.12.2017 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Czesc, Istnieje jakis system (jak Z-Wave) z kontrolerem montowanym na szynie DIN? Chcialbym zainstalowac kontroler w rozdzielni elektrycznej i bezprzewodowo podpiac do niego kilka czujnikow: * gazu i/lub czadu * temperatury * PM2.5 CO2 * wilgotnosci Polecicie cos? Skoro wszystko ma być radiowo, to co chcesz zyskać montując centralkę na szynie DIN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belliash 05.12.2017 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Rozdzielnie mam w przedpokoju, w centralnym miejscu mieszkania. Jezel iwszystko ma dzialac bezprzewodowo, to kontroler powinien byc w centralnym miejscu aby byl jak najlepszy zasieg. Nie chce takiego wpinanego w gniazdko, bo w przedpokoju mam tylko 1, w dodatku przy drzwiach wejsciowych, pod rozdzielnia, gdzie jeszcze jest wlacznik swiatla i domofon. Nie ma wiec tam miejsca na kontroler. Najlepszy bylby wiec taki ktory mozna zamontowac na szynie DIN w rozdzielni elektrycznej, zasilic bezposrednio z sasiedniej eski i zapomniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.12.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Rozdzielnie mam w przedpokoju, w centralnym miejscu mieszkania. Jest sporo rozwiązań na RPi - obudowy do Pi na DIN (+ stick), uchwyty na DIN do płytek drukowanych ... Ale czemu nie rozdzielnia hybrydowa czy medialna? Albo amatorskie dostruganie mocowania dla elektroniki jak w rozdzielni Szmala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belliash 06.12.2017 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Jest sporo rozwiązań na RPi - obudowy do Pi na DIN (+ stick), uchwyty na DIN do płytek drukowanych ... Ale czemu nie rozdzielnia hybrydowa czy medialna? Albo amatorskie dostruganie mocowania dla elektroniki jak w rozdzielni Szmala? Poniewaz w przedpokoju mam poprostu rozdzielnie elektryczna i szukam gotowego rozwiazania. Jedyne co moge zrobic gdyby zajmowalo wiecej miejsca to wymienic rozdzielnie z 24 na 36 modulowa, wiec mialbym caly rzad wolny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts