dual66 05.12.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Witam. Mam już SSO. Zrobiłem za duży otwór na oknow kuchni, 75x240 chciałby aby go zmniejszyć na 75x220 gdy nie wejdzie mi lodówka na finale. Jak to zrobić aby było dobrze, nie było mostków itd. Materiał porotherm Dryfix 25 na piance. Będzie ciepły montaż i otwory okienne będą obrabianie na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.12.2017 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) 75 to wysokość a 240 to szerokośćDuża tarczówka , tnij porotherm na odcinki 20cm i doklejaj. Przecież to pionowy odcinek więc o jakie mostki Ci chodzi, nakładając Dryfix na poziom i pion nic nie tracisz.Ewentualne szpary łataj pianką niskorozprężną.. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 05.12.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 ... nie jestem konstruktorem ! , ale ( aby ściana pracowała jako całość ) przewiązałbym nową część ściany z istniejącą prętami stalowymi co drugi pustak, choć NAJLEPIEJ skonsultować się z projektantem konstrukcji - może znajdzie inne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.12.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Dokleić bloczki z betonu komórkowego na klej do glazury. Przed tynkowaniem wewnętrz wtopic siatkę szerokości 20 - 30 cm bo na styku dwóch materiałów tynk może pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 06.12.2017 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Nie można po prostu dodać poszerzeń od okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts