samaola 23.01.2018 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Olej i wosk nie daje chyba gładkiej powierzchni, tyłka satynową, u nas musi być dobre zabezpieczenie przed brudem. Mamy psa, który bardzo brudzi i w ogóle zmykam te schody dwa razy na tydzień i tak czy siak jest sporo piasku, błota i pyłu. Mam takie wrażenie że bez lakieru to drewno szybko się pobudzi i będzie czarne...może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Pytanie do dobrego parkieciarza!Woskowana czy olejowana jest chyba podatna na szorowanie-mycie.Lakier porysowany piachem MUSI być matowy. Test zrób!Dwie dechy, jedna olejowana a druga woskowana.Ubrudź je a potem wymyj. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 23.01.2018 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 W sumie mam olejowany blat w kuchni, używany bardzo intensywnie-wiadomo. Nie jest podatny na brudzenie. Ale za radą Pana montującego kuchnię nałożyłam czy raczej nasączyłam go 30 warstwami oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2018 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Tralki tyle nie potrzebują. Prędzej stopnie... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mieszczuch 24.01.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 A nie lepiej zamiast opalania użyć metody piaskowania ? Wydaje mi się że to dużo szybsze niż opalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 16.02.2018 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Kolejny etap zakończony. Teraz szlifowanie kącik ów (już ręcznie) i szlifowanie końcowe i Impregnacja i lakierowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 16.02.2018 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 16.02.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 No i bardzo ładnie wyszło -"dobra robota"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.02.2018 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Schody - cudo! Żyjesz jeszcze po tych galerach? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 16.02.2018 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 To super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.02.2018 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Ja bym nie potrafił... Wprawdzie... łapy nie grabieją, na łeb się nie leje, do własnego łózka i lodówki blisko... Ale to chyba nie dla mnie... Nie mam tyle cierpliwości. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 22.02.2018 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Proszę o poradę jaki lakier bezbarwny, twardy i niedrogi kupić. Z pewnych względów nie możemy wydać wiele a lakier musi być twardy. I drugie pytanie: niektóre elementy (tralki i policzki) chcemy pomalować na biało, jaką farbę wybrać? Jedyne co mi przychodzi do głowy to akrylowa ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Lakierobejca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 08.04.2018 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Jutro ostatni etap remontu schodów czyli malowanie tralek, podstopnic, boków schodów na biało. Ostatecznie wybraliśmy lakier Domalux Silver z podkładem capon, wygląda bardzo fajnie, z białymi elementami całość nabierze lekkości. Dziś mąż nałożył 3 warstwę lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.04.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Piękne !!! Efekt Woooooooooooowwwwww jest osiągniety w 100%. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 09.04.2018 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 I następnego dnia, dziś malowanie białych elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 09.04.2018 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kawał dobrej roboty - brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts