Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przeciekająca ściana

Recommended Posts

Niestety po ostatnich deszczach pojawiła się nie miła niespodzianka

Ściany od wewnątrz są otynkowane, a z zewnątrz ocieplone i położony tynk. A pojawiło się takie coś jak na zdjęciu :(

aaaaaaa.jpg

Czy dziura jest gdzieś przy oknie? Nieszczelnie zaizolowane połączenia okna z murem?

Co zrobić? Którędy może przenikać woda? Jak to naprawić?

Zgadza się. Nad tym oknem jest balkon.

Tak się przeglądałem i chyba wiem ale nie jestem pewien czy to będzie to.

Łączenie płyty balkonowe ze ściana jest zrobiona zakladka, ale... Takiej zakładki nie ma przy oknie, a jest tam mała szczelina na całej dlugosci i popodejrzewam ze woda spływa właśnie pod okno i tam poszerzeniem podokiennym na ścianę za styropian i efekt widać. Ale czy mam racje?

Zgadza się. Nad tym oknem jest balkon.

Tak się przeglądałem i chyba wiem ale nie jestem pewien czy to będzie to.

Łączenie płyty balkonowe ze ściana jest zrobiona zakladka, ale... Takiej zakładki nie ma przy oknie, a jest tam mała szczelina na całej dlugosci i popodejrzewam ze woda spływa właśnie pod okno i tam poszerzeniem podokiennym na ścianę za styropian i efekt widać. Ale czy mam racje?

Na 90% masz rację.

Jednak by stwierdzić na 100%, trzeba to obejrzeć fizycznie.

Bierz się za naprawę, póki jeszcze mocno nie zamokło. Większa zwłoka grozi tym, że będzie śmierdzieć tygodniami albo nawet miesiącami.