Brzeszczot_33 09.12.2017 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Niestety po ostatnich deszczach pojawiła się nie miła niespodzianka Ściany od wewnątrz są otynkowane, a z zewnątrz ocieplone i położony tynk. A pojawiło się takie coś jak na zdjęciu Czy dziura jest gdzieś przy oknie? Nieszczelnie zaizolowane połączenia okna z murem? Co zrobić? Którędy może przenikać woda? Jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.12.2017 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Jak z zewnątrz otynkowane, to małe szanse, że tamtędy. Szukałbym nieszczelności gdzieś wyżej. Nie masz nad tym oknem balkonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 09.12.2017 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Zgadza się. Nad tym oknem jest balkon.Tak się przeglądałem i chyba wiem ale nie jestem pewien czy to będzie to.Łączenie płyty balkonowe ze ściana jest zrobiona zakladka, ale... Takiej zakładki nie ma przy oknie, a jest tam mała szczelina na całej dlugosci i popodejrzewam ze woda spływa właśnie pod okno i tam poszerzeniem podokiennym na ścianę za styropian i efekt widać. Ale czy mam racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 09.12.2017 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Zgadza się. Nad tym oknem jest balkon. Tak się przeglądałem i chyba wiem ale nie jestem pewien czy to będzie to. Łączenie płyty balkonowe ze ściana jest zrobiona zakladka, ale... Takiej zakładki nie ma przy oknie, a jest tam mała szczelina na całej dlugosci i popodejrzewam ze woda spływa właśnie pod okno i tam poszerzeniem podokiennym na ścianę za styropian i efekt widać. Ale czy mam racje? Na 90% masz rację. Jednak by stwierdzić na 100%, trzeba to obejrzeć fizycznie. Bierz się za naprawę, póki jeszcze mocno nie zamokło. Większa zwłoka grozi tym, że będzie śmierdzieć tygodniami albo nawet miesiącami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts