radex1988 11.12.2017 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) witam proszę o pomoc u urządzeniu mojego pierwszego mieszkania jakim jest kawalerka 30m2. Posiada ona wnękę która jak myslalem doda uroku całemu wnętrzu gdy zrobię tam taki kącik sypialny następnie był pomysł z kinem domowym . i dużo dużo innych . Nie chce anexu kuchennego ani żadnej grubszej budowy zależy mi aby mieszkanie nie bylo zagracone meblami itp i i widać było ze jest to mieszkanie młodego człowieka . Meblościanka wydaje się dobrym jakaś tylko na której ścianie ? proszę o pomoc jak byście zagospodarowali dostępna przestrzeń bo ja spać już przez to nie mogę no i kolejna nocka z głowy :(Liczę na wasze "świeże " spojrzenie poniżej zdjęcia poglądowe identycznego mieszkania i tym samym rozkładem. Pozdrawiam https://sprzedajemy.pl/kawalerka-widzew-zarzew-30-m-2-lodz-1b8e55-nr42854622 Edytowane 11 Grudnia 2017 przez radex1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 11.12.2017 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Opcja nr 1Wnęka to minigabinet z szafą, czerwona linia to oszklona biblioteczka, lepsze to niż front boczny szafy.We wnęce dodatkowe źródło światła- sufitowe. W tle na ścianie fototapeta Opcja nr 2 Zmiana telewizora-wisi we wnęce na ścianie- to ta fioletowa linia, zmiana położenia narożnika. Twój projekt mija się ze zdjęciami mieszkania, np, balkon jest czy go nie ma? To ważne- przy aranżacji wnętrz. Jedna szafa nawet dla faceta to za mało.Poza tym siedzenie przy komputerze plecami do naturalnego źródła światła-niezdrowo.Napisz co planujesz w domu- książki itp, coś więcej z Twoich potrzeb niż tylko nie zagracić mieszkania. Mieszkanie musi być funkcjonalne. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 11.12.2017 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Oto moje propozycje, na razie wnęki bo Twój projekt mija się ze zdjęciami. Projekt to inne mieszkanie niż zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 11.12.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 A to opcja bez wnęki. Czerwone kreski to haczyki na kurtki. Zielone to komoda, zostawiłam 2 szafy, nadal uważam że jedna szafa to za mało.Narożnik może być kanapą.Czy wnęka ma zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.12.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Rysunek nie trzyma wymiarów,kuchnia ma max 2m szerokości a u ciebie ponad 4m.Nie da się na nim nic rysować.Zrób dokładny rzut z wymiarami bo przy tej powierzchni każdy cm się liczy. Tak w ciemno: Edytowane 11 Grudnia 2017 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 11.12.2017 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Kinka ubiegłaś mnie z tą garderobą.Co prawda autor nie chce aneksu ani grubszej budowy, ale może da się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.12.2017 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Ja jestem za pomysłem kinki - sens ma garderoba, bo fajnie mieć puste pomieszczenie, ale gdzie trzymać pościel, ręczniki, mopa, odkurzacz, ubrania, jakiś koc, torby podróżne? Meblościanki wcale nie są pakowne - mają zwykle mnóstwo zmarnowanej powierzchni na jakieś witrynki i półki na których nie ma czego ustawiać. Inna kwestia - codziennie będziesz składał i rozkładał kanapę? Może jednak opcja aneksu sypialnianego nie jest zła? Tutaj mieszkanie o bardzo podobnym rozkładzie do twojego:http://www.urzadzamy.pl/galeria/uzytkownik/16188/aranzacja-kawalerki-w-stylu-vintage-31-metrow-kwadratowych http://cdn5.urzadzamy.smcloud.net/t/user_photos/t/101139/kawalerka-wystroj-vintage_2961246.jpg Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 12.12.2017 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Tutaj mieszkanie o bardzo podobnym rozkładzie do twojego: http://www.urzadzamy.pl/galeria/uzytkownik/16188/aranzacja-kawalerki-w-stylu-vintage-31-metrow-kwadratowych http://cdn32.urzadzamy.smcloud.net/t/user_photos/t/101138/aranzacja-kawalerki-strefa-dzienna_2960432.jpg ciekawa strona, tyle, że nie wyświetlają mi się zdjęcia i nie wiem czego nie mam zainstalowanego na kompie by się wyświetlały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.12.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 to strona wnętrzarskich magazynów (M jak mieszkanie i Dobre Wnętrza) urządzamy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 12.12.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Wiem, jakie to magazyny, ale jak kliknę na projekty , foty nic nie wyświetla się. Nie wiem co robię nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.12.2017 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 może masz zablokowane otwieranie skryptów w swojej przeglądarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 13.12.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Nie mam zablokowanych tych skryptów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 u mnie wszystko się wyświetla, korzystam z Opery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 14.12.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 My tu o skryptach a autor postu milczy, czyżby po propozycjach go zatkało? A co do zamieszczonej fotografii to te lustro na szaflach meblowych kuchennych- wg mnie mało praktyczne, ale efektowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.12.2017 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 to mała kuchnia, raczej na sniadania/kolacje a nie do robienia obiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 14.12.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Cała para osadza się na lustrze, jak w łazience, jest okno, ale zawsze zostaje te "ale" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.12.2017 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 jak osadza się para, znaczy wentylacja szwankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 16.12.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 to mała kuchnia, raczej na sniadania/kolacje a nie do robienia obiadów Wiele kobiet w takiej kuchni musi kucharzyć dla rodziny. Takie są realia części mieszkań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.12.2017 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 To jest kawalerka, co samo w sobie świadczy o tym, dla ilu osób zastało zaprojektowane. Ja wiem, że na 30 m2 można mieszkać w pięć osób, ale wówczas trudno mówić o projektowaniu przestrzeni. Raczej o upychaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 16.12.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 To jest kawalerka, co samo w sobie świadczy o tym, dla ilu osób zastało zaprojektowane. Ja wiem, że na 30 m2 można mieszkać w pięć osób, ale wówczas trudno mówić o projektowaniu przestrzeni. Raczej o upychaniu. I w takiej kawalerce powinna być kuchnia /aneks służący do przyrządzania przez jedynego jej lokatora wszystkich posiłków, nie tylko śniadań i kolacji. A są rodziny, które w kawalerce muszą żyć bo nie maja innej alternatywy. Zamysł projektanta, że kawalerka tylko dla jednej osoby zamysłem, a życie życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts