Bentleylust 11.12.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Witam, Jestem bardzo poważnie zainteresowany poniższym projektem domu.https://www.domoweklimaty.pl/pl/projekty/3297/projekt-domu-hornet-ii-g2-nf40 Jestem ciekaw czy jest coś na co powinienem szczególnie uważać podczas jego budowy?Moja działka ma 600m2, wjazd od północy. Będę wdzięczny za wszelkie pozytywne oraz negatywne komentarze odnośnie tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.12.2017 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 salon z jadalnią jest mniejszy od garażu.Stosunkowo duża odległość kanapa - telewizor wymusza kupowanie drogiego sprzętu z ogromnymi przekątnymi.W kuchni problem jeśli chcesz mieć piekarnik w słupkuWC otwierające się wprost na stół jadalniany (podstawowa cecha po której można sprawdzić czy architekt potrafi projektować czy robi na odwal)W spiżarce pod schodami jak chcesz się poruszać? przejście ma z 50 cm. Na wysokości podestu schodów spiżarka ma wysokość 130-140 cm - jak chcesz tam podejść i coś sięgnąć? na kolanach?Sama mam spiżarkę pod schodami, ale to jest malutka kanciapka z półkami a nie przestronne pomieszczenie, jak sugeruje projekt.Na poddaszu hol z balkonem - balkon będzie tylko kosztowną dekoracją elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 11.12.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Dodałbym, że dodatkowe drzwi do garażu to strata miejsca i układności tego pomieszczenia - ani tam cokolwiek postawić, ani sensownie zagospodarować. Okno w kotłowni i w garażu, w dobie tanich i oszczędnych LEDów moim zdaniem zbyteczne. Na piętrze, to co pisze @Elfir, czyli balkon niepotrzebny + jego problematyczność w budowie (przecieki, zacieki, mostki termiczne i tak dalej), gdyby z niego zrezygnować, można przebudować pomieszczenie gospodarcze i jeszcze powiększyć pojemność schowków i innych. Pokoje dla dzieci są różnej wielkości, co może powodować braterskie zgrzyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.12.2017 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 w dodatku większy pokój ma balkon i okna od południa oraz ogrodu (ile plusów!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 13.12.2017 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 ... wjazd od północy ... - na 3 pokoje na PIĘTRZE tylko jeden "otwarty" byłby na południe. Tak to już jest z gotowcami ... - z drzwiami łazienki w Parterze słuszna uwaga dot. otwarcia w oś stołu jadalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robcio1986 07.07.2020 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 WitamWłaśnie zakupiłem projekt Hornet II G2 czy jest możliwość zobaczenia zdjęć z budowy lub całego domu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts