marko76 12.12.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Witajcie.Układając hydraulikę mój wykonawca niepotrzebnie położył rurę do cyrkulacji c.w.u. - woda jest grzana przelotowo w wężownicy w buforze.Co zrobić z tą odnogą na cyrkulację aby nie zalegała w niej woda i nie namnażały się bakterie?Średnica rury cyrkulacyjnej jest mniejsza niż zwykłej rury do c.w.u - czy jeśli przepuszczę równolegle wodę przez obie rury z kotłowni do łazienki, to woda będzie przepływać przez obie?Zapewniłoby to przepłukiwanie rury cyrkulacyjnej i zapobiegło zastaniu w niej wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.12.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Układając hydraulikę mój wykonawca niepotrzebnie położył rurę do cyrkulacji c.w.u. - woda jest grzana przelotowo w wężownicy w buforze. I to rozwiązanie ma ustrzec wodę przed stygnięciem w rurze? Czemu rezygnujesz z cyrkulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marko76 12.12.2017 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Ależ nie. Stygnąć będzie.Po prostu nie mam typowego zasobnika z ciepłą wodą, do którego podłączyłbym cyrkulację. U mnie woda będzie z wodociągów przelatywać wężownicą przez bufor - czyli będzie się podgrzewać na bieżąco. Dlatego wydaje mi się, że cyrkulacja nic tu nie da - a nie chcę mieć "ślepych kiszek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts