CharlesX 12.12.2017 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Witam. z tydzień temu zostalo zakończone zalewanie posadzki razem z ogrzewaniem podłogowym w łazience która jest remontowana. Myslałem, że po tygodniu od zalania położę płytki, ale naczytałem się, że po zalaniu powinno się czekać 3 tygodnie, potem miesiąc wygrzewac by uciekła wilgoć bo inaczej płytki mogą popękać. Niestety nie mogę czekać, aż 2 miesiące bo w tym mieszkaniu aktualnie mieszkam. Planuję, żeby do końca roku była już gotowa łazienka i posprzątać ten bałagan. Można teraz po tygodniu od zalania rur do podłogówki puścić wodę by się wygrzało przez np. tydzień, a potem układać płytki? Z fugą mogę też poczekać z jakiś tydzień by wilgoć mogła się wydostać. Jak myślicie płytki popękają? Jakich klei najlepiej używać? Jeśli dodałem w złym miejscu temat proszę by moderator przeniósł do odpowiedniego działu (jestem nowy i jeszcze się nie odnajduję ). Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 13.12.2017 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Napisz chociaż ile masz cm tej wylewki? Tradycyjny beton? Odczekaj przynajmniej 20 dni zanim zaczniesz coś z tym robić bo potem popęka i płytki odejdą razem z kawałkami betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CharlesX 13.12.2017 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 styropian 10cm i wylewka 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.12.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 styropian 10cm i wylewka 5cm. I ogrzewanie wodne w tej wylewce? Jakiej średnicy rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 13.12.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 styropian 10cm i wylewka 5cm. Jak Ci pilno to kładź płytki, a jak najwyzej któraś potem odstrzeli to ją ponownie przykleisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CharlesX 13.12.2017 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 I ogrzewanie wodne w tej wylewce? Jakiej średnicy rury? 16mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.12.2017 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 16mm Zewnętrzna? To masz co najmniej o 1,1cm za cienką wylewkę (a jak to wewnętrzna, to o 1,5cm). W sumie - tak czy inaczej masz spore szanse na problemy. Więc co zrobisz - będziesz pewnie niezadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 14.12.2017 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Witam. z tydzień temu zostalo zakończone zalewanie posadzki razem z ogrzewaniem podłogowym w łazience która jest remontowana. Myslałem, że po tygodniu od zalania położę płytki, ale naczytałem się, że po zalaniu powinno się czekać 3 tygodnie, potem miesiąc wygrzewac by uciekła wilgoć bo inaczej płytki mogą popękać. Niestety nie mogę czekać, aż 2 miesiące bo w tym mieszkaniu aktualnie mieszkam. Planuję, żeby do końca roku była już gotowa łazienka i posprzątać ten bałagan. Można teraz po tygodniu od zalania rur do podłogówki puścić wodę by się wygrzało przez np. tydzień, a potem układać płytki? Z fugą mogę też poczekać z jakiś tydzień by wilgoć mogła się wydostać. Jak myślicie płytki popękają? Jakich klei najlepiej używać? Jeśli dodałem w złym miejscu temat proszę by moderator przeniósł do odpowiedniego działu (jestem nowy i jeszcze się nie odnajduję ). Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc. W moim przypadku po 3 dniach układałem płytki na wylewce w kuchni( używana nie mogła mieć przestoju), Dopiero po miesiącu załączyłem ogrzewanie podłogowe, i nic nie popękało. Płytki 60x60 klej sopro no1. Czy płytki popękają to już loteria., decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CharlesX 17.12.2017 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Dziękuję panowie. Jednak ułożę pod koniec stycznia, żeby byla pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts