Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

G?by, g?by, dawajcie g?by...

Recommended Posts

Wyjasniam, ze mozna sie do mnie zwracac per Pan lub per Q-wa. :p Jestem niezwykle wyrozumialym osobnikiem. 8)

P.S. jak ani "kota", ani takiej kuchni nie mam. 8)

Ok. Nie chcesz, nie mów :wink:

Nie będę wścipska.

Są tylko dwie możliwości:

- piszecie jako para pod jednym nickiem

- masz rozdwojenie jaźni 8)

Pozdrawiam :D

Dodałbym c - jest gayem :lol:

i różnie to bywa

• Odpowiedzi 5,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale każdy chłop od wieku 35 lat powinien zażywać codziennie Acard (normalna aspiryna, ale w dawce 75 mg), która zapobiega zwężeniu naczyń krwionośnych.

Slonko, co Ty mowisz? :o Tego nie wiedzialam. Ale czemu brac leki jesli jest sie zdrowym? :oops: Czy to tak mozna brac leki.., na zas.... :roll: a noz widelec, przyda sie... ??? :roll:

p.s.

Czytalam gdzies, ze trzeba miec w domu taka aspyryne i w przypadku podejzenia zawalu zanim pogotowie przyjedzie wziac dawke 600mg. Czy to prawda? Ktos wie cos na ten temat?

Ale temat nam sie zrobil w gebach... :oops:

Ciesze sie, ze sie cieszysz . :p

P.S. masz ladne stopy, widzialem w "dwie szpileczki". 8)

Gdzie? Ja nic nie widzialam. Znowu cos przegapilam. :evil:

Zdjecia koncza sie na kolanach, w wewatku "szpilki dwie"- dzial porad zyciowych. :oops:

P.S.sorry, bez linku - netykieta. :lol:

O, to lece, bo juz inny kawal Kuleczki widzialam... :lol:

miały być gęby a są extra buzie . Myślałam ,że kobity budujące będą w chustkach w podomkach :o faceci w pocie czoła stojący przy betoniarach.A TU NOWOCZESNOŚĆ , kobitki jak z żurnala ,faceci z humorem dowcipem i komputerem przed nosem-kurnia co za czasy? :p

Tego nie wiedzialam. Ale czemu brac leki jesli jest sie zdrowym?

Zeljko, ten lek, czyli Acard, działa zapobiegawczo, a mężczyźni są bardziej narażeni na udar mózgu niż kobiety.

Zażywanie go, gdy zwapnienie naczyń jest już w rozkwicie, to tzw. musztarda po obiedzie.

Najlepiej zapytaj lekarza :)

wejdzcie sobie na czata albo na priv i sobie nawrzucajcie , ok? :-?

jako kara zamienna moze byc fotka :D ludzka :p

sloneczko milo mi cie widziec :D

jak sie wkurze , to wroce do mojego starego avatara , albo jeszcze lepiej dam to , co mam na tapecie i nie bedzie juz wam tak do smiechu :evil: :wink: :D

buzka :D

jea , wciaz czekam 8)

Tego nie wiedzialam. Ale czemu brac leki jesli jest sie zdrowym?

Zeljko, ten lek, czyli Acard, działa zapobiegawczo, a mężczyźni są bardziej narażeni na udar mózgu niż kobiety.

Zażywanie go, gdy zwapnienie naczyń jest już w rozkwicie, to tzw. musztarda po obiedzie.

Najlepiej zapytaj lekarza :)

To bardzo wygodne brać garść leków z rana i nie myśleć o trybie życia jaki się prowadzi.

Może lepiej zadać sobie odrobinę trudu i prowadzić zdrowszy tryb życia?

Marjucha ma, jak myślę, sporo racji, tym bardziej, że leki takie jak Acard zawierają salicylany i działają drażniąco na błonę śluzową żołądka, z czasem mogą spowodować nawet wrzody. Wiadomo, że nie ma leków, których zażywanie nie dawałoby skutkółw ubocznych. Aspiryna i Acard mają takie, że niszczą żołądek.

To bardzo wygodne brać garść leków z rana i nie myśleć o trybie życia jaki się prowadzi.

Może lepiej zadać sobie odrobinę trudu i prowadzić zdrowszy tryb życia?

Jaką garść? :o

Napisałam o jednym, zapobiegającym udarom u mężczyzn.

Moc Acardu jest równa 1/4 tabletki Polopiryny S, tej dla dzieci.

Jeśli zażywałoby się duże ilości, to jak w przypadku każdego leku, mogą wystąpić działania uboczne. Dlatego też wspomniałam o poradzie u lekarza.