pestka56 11.01.2018 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Ze 4 lata temu jeździłam takim eksperymentalnym elektrykiem. Dzika frajda. Fajniejsze wrażenia mam tylko lotów balonem zimą w chmurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.01.2018 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Kurka, ludzie, nawet nie wiecie jak mnie cieszy Wasz odzew w tym wątku 100% racji z tym, żeby wejście z garażu było przez sień, nie kotłownię. Jakoś nie wpadliśmy na to wcześniej, a katka bardzo trafnie zwróciła uwagę. Dzięki :* Pomysł Elfir z postu #86 z korytarzem z sieni do kuchni i spiżarnią oraz gabinetem odchodzącym z tego korytarza bardzo przypadł mi do gustu. Natomiast w poście #97 kuchnia wychodzi na południe, a to jest coś, czego chcę za wszelką cenę uniknąć Teraz pokażę Wam dwie rzeczy. Pierwsza, to moja przeróbka jednego z projektów (wątpię, czy poznacie jakiego, bo tak przerobiony ). Niestety, malutki Druga, to ciekawy gotowiec zza oceanu, któremu wprawdzie brakuje gabinetów czy spiżarni, ale to da się dorobić Co powiecie o nich? Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Iscra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2018 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Oba są powcinane Dążyłabym do planu prostokąta, albo L. W pierwszym nie podoba mi się odległość łazienek od sypialni. Szcególnie tej małżeńskiej. U nas ta bliskość jest bardo wygodna. Można w kompletnym negliżu przejść z sypialni do łazienki i garderoby. Drugi jak dla mnie odpada z powodu umiejscowienia master suit. I nie ma gdzie dostawić garażu sensownie. Dostawiony do kawałka ślepej ściany na froncie robi domu ciężki budynek z dużą ilością nieciekawej ściany. Ale jeśli rozważacie taki plan, to może na tym pokombinuj. Dom 230 m2. Podoba mi się ustawienie kuchni i części diennej. Także prywatne cęści są oddzielone od dziennej. Dobrze rozplanowane prejście z garażu do kuchni. TU jest więcej parterowych planów 4-ma sypialniami, odzielonym master suit Edytowane 11 Stycznia 2018 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2018 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 w mojej propozycji owszem, kuchnia była od południa, ale cofnięta od okien a na dodatek część tarasu i tak musicie mieć zadaszoną, bo nie wysiedzicie na nim latem. Wówczas do kuchni światło latem nie wpada.Natomiast krótka droga z kawą czy obiadem na taras jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 11.01.2018 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Iscra, co ja czytam że już się budujecie? Że nie dworek? Wooow No to super, gratuluję i będę podczytywać! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2018 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Koniecznie zajrzyjcie tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?128564-Nowoczesne-stodo%C5%82y-inspiracje&p=7592373#post7592373Nasz forumowy architekt podlinkował stronę ze swoimi projektami. Widać, że wie jak zaprojektować dom o prostej bryle i jednocześnie ze wszystkimi potrzebnym ipomieszczeniami. Są domy z poddaszem użytkowym i są parterówki:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 13.01.2018 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Hej Tsunami! Kopę czasu, jak się mieszka? Opowiedz coś Pestko, widziałam Bardzo zacne rozwiązania, naprawdę Ten amerykański projekt, który wcześniej wrzuciłaś też spoko - podoba mi się jankeski rozmach w budowaniu Ale na nim mniej udaje mi się pokombinować. Rozmawialiśmy z architekt, ta koncepcja będzie bardziej wyrównana do L. Druga natomiast będzie na planie H. W następnym tygodniu otrzymamy obie i będziemy decydować na której się ostatecznie skupimy. Jestem bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2018 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Skoro byłaś w wątku nowoczesnych domów, to czytałaś co chwaliłam. Qrczę, gdybym teraz budowała dom......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 13.01.2018 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 yyy że to ma być grzanie wody na prąd w bojlerze ???( dawno mnie tu nie było) dzieci ile mają lat ? bo moja corka w wieku lat 15 potrafila zużyć 120 l wody na prysznic .. także wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 14.01.2018 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 yyy że to ma być grzanie wody na prąd w bojlerze ???( dawno mnie tu nie było) dzieci ile mają lat ? bo moja corka w wieku lat 15 potrafila zużyć 120 l wody na prysznic .. także wiadomo To może 200l starczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 15.01.2018 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Jej tak. A nam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.01.2018 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Gratuluję! Wiedziałam, że długo miejsca w mieszkanku nie zagrzejecie Kibicuję Wam z całego serca, będzie na co popatrzeć i podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.01.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 A mi się podoba mini gabinet, jakby był większy to super ale taki też fajnie. Ja będę miała gabinet razem z mężem i już wiem że to nie jest dobra opcja. Wolałabym mniejszy ale osobny ale u nas to nie jest możliwe.Podoba mi się też pomysł z dwiema łazienkami plus toaleta. Goście nie nocujący nie muszą nam wchodzić do łazienki. Popieram Iskrę, też bym nie chciała rezygnować z kibelka w łazience. Korzystałam z takiej łazienki i to porażka dla mnie. Za to nie jestem zwolennikiem bidetów. Mam bidettę i moim zdaniem jest bardziej użyteczna.Łazienka przy sypialni super. Bardzo żałuję że takiej nie mam. Sypialnie mam dużą ale zastanawiam się czy nie przenieść jej do innego pomieszczenia gdzie będzie gabinet. Chyba wolałabym większy gabinet gdzie łatwiej będzie wygospodarować miejsce dla każdego z nas do tego tam by była dodatkowa garderoba.Bryła przekombinowana ale do prostokąta bym nie dążyła bo mi się podobają domy trochę powyginane. Ostatnio mam wizję domu na planie U.Warto dobrze przemyśleć wiatrołap bo niby ludzi na co dzień dużo nie jest ale potem robi się tych "niezbędnych" i nie ma gdzie tego trzymać. Pierwsza moja myśl była taka że wszystko super tylko pokoiki dla dzieci za małe. Ile metrów ma dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19TOMEK65 18.01.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Coś mi się wydaje , że budowa domu to tylko pretekst do prowadzenia dziennika I ten będę czytał z ciekawością . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 18.01.2018 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Coś mi się wydaje , że budowa domu to tylko pretekst do prowadzenia dziennika I ten będę czytał z ciekawością . Powodzenia Haha Może coś w tym jest Mamy poprawkę koncepcji (ok. 169 mkw po podłogach). Jak ją zobaczyliśmy, to stwierdziliśmy: potencjał jest, ale to jeszcze nie to... Zobaczcie sami: I dorwałam się do Painta. Oto efekt: Wyszło mi nieco mniej, chyba około 160 mkw. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Iscra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.01.2018 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 nie widać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 18.01.2018 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Ja widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2018 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Też nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 18.01.2018 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 OK, teraz już MUSI działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.01.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts